26.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialBlondu – detinut la Craiova, premiat la Berlin

Blondu – detinut la Craiova, premiat la Berlin

» Florin Sinescu are 16 ani si este inchis pentru furt la Penitenciarul pentru Minori si Tineri Craiova.

» Tanarul a jucat rolul "Blondu’" din filmul de scurtmetraj "O zi buna de plaja", premiat anul acesta cu Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin.

» "Roxy", cum il alinta familia,
spune ca nu s-a mai intalnit cu regizorul Bogdan Mustata dupa terminarea filmarilor si ca ceilalti colegi din inchisoare nu l-au crezut ca a jucat intr-un film premiat la Berlin.

Florin Sinescu, un
adolescent in varsta de 16 ani, detinut in Penitenciarul pentru Minori si Tineri (PMT) Craiova, este unul dintre cei trei actori neprofesionisti care au jucat in filmul de scurtmetraj "O zi buna de plaja", premiat cu Ursul de Aur in cadrul celei de-a 58-a editii a Festivalului de Film de la Berlin. Filmul de 10 minute este realizat de Bogdan Mustata dupa un scenariu de Catalin Mitulescu si are in centru trei tineri delincventi care sechestreaza un sofer de duba si o prostituata si-i duc pe o plaja.

"Mi-a fost drag, ca ma plimb, ma distrez
si ajung si eu la TV"

In rolul "Blondu’" joaca Florin. "A fost o sansa nesperata sa joc in acest film. Au venit aici niste domni si au spus ca fac o preselectie pentru un film. Au vorbit doua minute si cu mine, m-au pus sa recit o poezie (am recitat "Ce te legeni" de Mihai Eminescu) sa vada daca vorbesc cursiv si mi-au facut poze. Apoi m-au intrebat daca nu vreau sa joc in film. Dupa o luna, mi-au luat masurile pentru haine", povesteste Florin Sinescu. Filmarile s-au desfasurat pe o plaja din Costinesti, iar actorii au fost cazati la o pensiune din zona. "Prima data am fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, pentru ca era aproape de litoral, unde se faceau filmarile. Intre timp m-am eliberat (a fost cercetat in stare de libertate – n.r.) si am fost cazat la o pensiune din Costinesti, unde am stat doua saptamani, cat au tinut filmarile", mai spune protagonistul filmului. Florin spune ca nu s-a gandit niciodata ca ar putea deveni actor, fie doar si de ocazie: "Daca am avut ocazia, de ce sa n-o fructific? Mi-a fost drag, ca ma plimb, ma distrez si ajung si eu la TV".

Nu s-a mai intalnit
cu regizorul

"Blondu’" spune ca s-a simtit bine la Costinesti, a si muncit, dar s-a si distrat: "Era stres mare la filmari, pentru ca repetam aceeasi scena de mai multe ori. Uneori imi venea sa rad. Nu aveam un program regulat, trebuia sa prindem soare, ca sa fie in ton cu titlul filmului. Seara ieseam la discoteca, impreuna cu ceilalti baieti care au participat la filmari (Okan si George). Nu aveam o ora pana la care trebuia sa ne intoarcem, dar nici noi nu abuzam, pentru ca stiam ca a doua zi aveam treaba". Intrebat daca a fost platit pentru munca depusa, Florin s-a ferit sa faca referire la vreo suma: "Am primit niste bani, care au ajuns la mine, dar indirect. Asta, in timpul filmarilor. De atunci nu m-am mai intalnit nici cu ceilalti baieti din film si nici cu realizatorii. Nici dupa ce am aflat ca filmul a fost premiat, nu m-am intalnit cu regizorul. Mi-au promis ca vin pe 14 martie la mine. Tot ei mi-au promis ca voi juca intr-un lungmetraj – "Un balon in forma de inima" –, dar este neconfirmat pana acum".

"Nu m-am gandit daca o sa fac fotbal sau actorie"

Florin este inchis pentru furt si mai are de stat in penitenciar un an.
"Sunt inchis pentru furt si talharie. Am furat telefoane mobile. Multe…", povesteste baiatul cu jumatate de gura. Subiectul nu-i face placere. Nici alt subiect nu-i face placere, acela despre echipa de fotbal Universitatea Craiova. "Prefer sa nu discut despre acest subiect", ne spune el categoric. L-am gasit pe Florin cu un fular alb-albastru la gat. Inainte sa fie inchis, baiatul frecventa cursurile Liceului cu Program Sportiv (LPS) "Petrache Triscu", la o clasa de fotbal. Baiatul a fost la multe din deplasarile echipei, iar situatia actuala a Universitatii ii provoaca un usor regret. "Am vazut ultimul meci. Ce sa zic? Cam slabi. Pana la urma bine ca au batut", ne spune el. Acasa si intre prieteni lui Florin i se spune "Roxy". De unde Roxy? "Nasa mea a vrut o fata de la mama. Dupa ce m-am nascut eu, a spus ca asa o sa-mi ramana numele. si asa mi se spune. Colegii din penitenciar mai fac baza de mine. Spun ca «ce nume e asta, e nume de fata». Ei nu au crezut la inceput ca am jucat intr-un film care a luat premiu la Berlin". Actorii preferati ai baiatului sunt Jean Constantin si Brad Pitt. Cu toate ca poate va avea sansa sa joace intr-un nou film, Florin nu se gandeste ca ar putea deveni actor profesionist. "Nu stiu ce o sa fac cand ies de aici. Nu m-am gandit daca o sa fac fotbal sau actorie", a mai spus el.

Cele mai citite

Naomi Osaka, început excelent sub îndrumarea lui Patrick Mouratoglou!

Naomi Osaka a reușit să încheie o serie lungă de meciuri pierdute după ce s-a alăturat antrenorului Patrick Mouratoglou, având un start excelent la...

Vine și recompensa după victoria cu RFS! Ce suma va câștiga FCSB în urma victoriei din Europa League

FCSB a învins RFS cu 4-1 în Europa League și ocupă locul 2 în clasament, având 3 puncte, la egalitate cu Ajax Amsterdam. Echipa FCSB,...

Oficialii americani avertizează că furtuna slăbită Helene rămâne încă „periculoasă”

Helene a fost retrogradată la o furtună tropicală vineri, la câteva ore după ce a atins uscatul ca un uragan puternic în statul american...
Ultima oră
Pe aceeași temă