20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBirocratia sigiliilor

Birocratia sigiliilor

» Schimbarea denumirii Ministerului Educatiei a creat un blocaj birocratic.

» Scolile generale din judetul Neamt vor primi stampilele abia la sfarsitul acestei saptamani.

Schimbarea denumirii Ministerului Educatiei inainte de incheierea anului scolar a creat un blocaj birocratic ce se mentine inca pentru scolile generale din judetul Neamt. Cele 135 de scoli generale cu personalitate juridica din judetul Neamt vor primi stampilele cu noua titulatura abia la sfarsitul acestei saptamani. Abia dupa perfectarea proceselor-verbale de predare-primire a acestor sigilii scolile generale vor putea elibera certificatele de absolvire a opt clase si foile matricole ale elevilor. La inceputul lunii august, la Inspectoratul scolar Judetean Neamt au ajuns 36 de stampile pentru licee si grupuri scolare, care au fost deja distribuite sau sunt in curs de distribuire.
Birocratia sigiliilor din invatamant a creat o situatie ridicola in judetul Neamt, unde directoarea Grupului scolar Economic Administrativ Piatra Neamt, Diana Laura Lazar, nu a avut rabdare sa primeasca noua stampila de la minister si a comandat una de capul ei la o firma de profil. Dupa ce cateva acte stampilate cu acest sigiliu neoficial au ajuns la Inspectoratul scolar, a fost demarata o ancheta, in urma careia directoarea descurcareata ar putea fi demisa. Cum aceasta a fost adusa direct pe functia de director din judetul Bistrita-Nasaud de catre fosta sefa a inspectoratului, daca va fi demisa nu are o catedra disponibila. In aceasta situatie, probabil se va muta la Bacau, unde si-a facut deja casa de cand este directoare si renoveaza Liceul Economic.

Eliberarea diplomelor, dupa 10 august

Eugen Dinu Vasiliu, inspector scolar general adjunct al ISJ Neamt, a declarat ca a ajuns la sediul inspectoratului si stanta de timbru sec, astfel ca abia incepand cu 10 august se va putea trece la eliberarea diplomelor de bacalaureat de catre toate liceele si grupurile scolare din judetul Neamt.
"La sediul Inspectoratului scolar se afla in curs de desfasurare procesul de predare a vechilor sigilii si primire a noilor sigilii de catre directorii liceelor sau de catre imputerniciti ai acestora. De indata ce vor fi primite si stampilele pentru scoli generale, vor putea fi eliberate certificatele de absolvire a opt clase si foile matricole ale elevilor."
Eugen Dinu Vasiliu

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă