15.6 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialBilantul DIICOT in timpul mandatului lui Codrut Olaru:10.178 de condamnati definitiv, confiscari...

Bilantul DIICOT in timpul mandatului lui Codrut Olaru:10.178 de condamnati definitiv, confiscari de droguri in valoare de peste 270 de milioane de euro

         Procurorii Direcลฃiei de Investigare a Infracลฃiunilor de Criminalitate Organizatฤƒ ลŸi Terorism (DIICOT), intre 2007-2012 au obtinut in total  10.178 de condamnari definitive, au confiscat droguri in valoare de peste 270 de milioane de euro, au lucrat in 140.000 de dosare penale, au intocmit circa 8.000 de rechizitorii, cu 24.000 de inculpati, dintre care 12.500 de arestati preventiv.

Precizam ca in aceasta perioada la conducrea DIICOT s-a aflat procurorul Codrut Olaru, al carui mandat va expira in curand.

In anul 2012,  prejudiciul total in cauzele de criminalitate economico-financiara a fost de 77,5 milioane EURO, iar valoarea totalฤƒ a drogurilor confiscate de cฤƒtre procurorii D.I.I.C.O.T. a fost de 10,5 milioane Euro.

 În cursul anului 2012, procurorii D.I.I.C.O.T. au participat la judecarea unui numฤƒr total de 29.169 de cauze. Numฤƒrul  achitaลฃilor definitiv, în temeiul prevederilor  art. 10 lit.a – e C. pr. penalฤƒ  este de 47, ceea ce raportat la cei 3906 inculpaลฃi trimiลŸi în judecatฤƒ, reprezintฤƒ un procent de 1,20 %.

In cauzele de criminalitate organizata transfrontaliera, procurorii D.I.I.C.O.T. au dezvoltat relatii de cooperarea judiciarฤƒ internaลฃionalฤƒ cu 64 de autoritฤƒลฃi judiciare partenere din alte state.

 În perioada 2007 – 2012, instanลฃele de judecatฤƒ sesizate prin rechizitoriile întocmite de cฤƒtre procurorii D.I.I.C.O.T. au pronunลฃat un numฤƒr total de 4053 de hotฤƒrâri definitive, fiind condamnaลฃi un numฤƒr de 10.178 inculpaลฃi. Au fost achitaลฃi  143 de inculpaลฃi din totalul celor trimisi in judecata, procentul de achitari de sub 1%, raportat la media europeana, fiind mic.

In primii ani ai mandatului lui Olaru, DIICOT a excelat la combaterea infractiunilor informatice si a traficului de droguri, iar in ultima perioada s-a marit si numarul dosarelor de combatere a infractiunilor economice.

Cele mai citite

Monica Bรฎrlฤƒdeanu s-a cฤƒsฤƒtorit cu medicul Valeriu Gheorghiศ›ฤƒ

Monica Bรฎrlฤƒdeanu s-a cฤƒsฤƒtorit pe 5 octombrie 2024 cu Valeriu Gheorghiศ›ฤƒ, renumitul medic, รฎntr-o ceremonie elegantฤƒ desfฤƒศ™uratฤƒ la Palatul Snagov. Evenimentul a fost unul...

Reacศ›ia Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ dupฤƒ respingerea candidaturii la alegerile prezidenศ›iale

Diana ศ˜oศ™oacฤƒ a reacศ›ionat dupฤƒ ce Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei i-a respins candidatura la alegerile prezidenศ›iale. Aceasta รฎศ™i cheamฤƒ susศ›inฤƒtorii la un miting: โ€žAbsolut...

Studentฤƒ cazatฤƒ รฎn regie, muศ™catฤƒ de ploศ™niศ›e. A ajuns la spital

Octavian Berceanu, fostul ศ™ef al Gฤƒrzii Naศ›ionale de Mediu, a publicat imagini pe contul sฤƒu de Facebook cu o studentฤƒ cazatฤƒ la un cฤƒmin...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ