16.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialBianca Perie si spadasinele Romaniei, medalii aurite inainte de JO

Bianca Perie si spadasinele Romaniei, medalii aurite inainte de JO

Cea mai tanara componenta a lotului olimpic de atletism al Romaniei, Bianca Perie (18 ani), a cucerit medalia de aur in proba feminina de aruncarea ciocanului din cadrul Campionatelor Mondiale de atletism rezervate juniorilor, care se disputa la Bydgoszcz (Polonia). Reprezentanta noastra a inregistrat o performanta de 67,95 m, cu care le-a devansat pe Katerina Safrankova (63,13 m) din Cehia si pe unguroaica Jenny Ozorai (60,80 m).

 

"A fost usor. Am dat 64 m din prima, iar cea mai buna aruncare a adversarelor mele nu a masurat mai mult de 56 m. La a doua incercare am vazut ca bila a cazut aproape de linia de 68 si mi-am dat seama ca voi castiga. Apoi a inceput ploaia, iar concursul s-a intrerupt vreun sfert de ora. N-am avut insa emotii, pentru ca celelalte concurente au aruncat mult mai slab", a spus Bianca Perie, fericita de rezultat, dar destul de obisnuita cu victoriile, fiind deja la cel de-al patrulea titlu mondial la juniori.

Considerata o demna urmasa a Mihaelei Melinte, fosta detinatoare a recordului mondial la aruncarea ciocanului, Bianca Perie este printre putinele sportive care au confirmat asteptarile de pana acum. Cu baremul A realizat la competitiile anterioare, ambitioasa atleta va fi prezenta la Jocurile Olimpice de la Beijing, unde spera sa se califice in finala. "Diferenta dintre intrecerile de juniori si cele de seniori este enorma si ar fi absurd sa ne gandim acum la o medalie olimpica. Pentru ea cel mai bun rezultat ar fi sa prinda finala, dar si acest obiectiv va fi foarte greu de indeplinit", a precizat Traian Badea, secretar federal al FR de Atletism, care a insotit delegatia Romaniei in Polonia.

Spadasinele, campioane ale Europei
Echipa feminina de spada a Romaniei a invins reprezentativa Germaniei, cu scorul de 45-34 in finala Campionatelor Europene de scrima de la Kiev, cucerind titlul de campioana continentala. Dupa ce au trecut mai intai de poloneze (39-36) si de unguroaice (43-33), reprezentantele noastre, Ana Maria Branza, Iliana Macesanu, Loredana Iordachioiu si Simona Alexandru, le-au surprins pe sportivele germane, conduse de Britta Heidemann, campioana mondiala en-titre si lider al clasamentului mondial.

 

Ele au reusit sa mentina nationala Romaniei in avantaj de la un cap la altul al ultimului act, in final adjudecandu-si victoria. Chiar daca in perspectiva

Jocurilor Olimpice de la Beijing, unde nu exista intrecere pe echipe, medalia de aur cucerita la CE de reprezentativa noastra nu reprezinta mare lucru, trofeul are o valoare deosebita pentru moralul Anei Maria Branza, singura care va participa in intrecerile individuale de la Beijing. "Dupa medalia de argint cucerita la individual si evolutia foarte buna din concursul cu echipa, Ana Maria Branza are toate motivele sa spere la un loc pe podiumul olimpic de la Beijing.

Medalia de aur cucerita la Kiev i-a marit increderea in sine si suntem convinsi ca va aborda cu mult curaj intrecerile olimpice", a spus ieri Paul Novac, secretarul general al Federatiei Romane de Scrima.

In plus, datorita rezultatelor inregistrate la CE, Ana Maria Branza a urcat pe locul al doilea in clasamentul Cupei Mondiale si se va bucura de un loc preferential la tragerea la sorti de la JO.

Cele mai citite

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

Femeie găsită carbonizată într-o casă cuprinsă de un incendiu

O tragedie a avut loc în comuna Laza, județul Vaslui, unde o femeie de 50 de ani a murit carbonizată în propria locuință în...
Ultima oră
Pe aceeași temă