21.1 C
București
vineri, 5 iulie 2024
AcasăSpecialBere la galeata, la "Oktoberfest"

Bere la galeata, la „Oktoberfest”

"Vin la vaza, bere la galeata, litru, metru, sticla si butoi, muzici cu spirit Woodstock si Vama Veche (fara piste de biciclisti), sase metri de plasme cu sase campionate plus al nostru… si – ca sa fie timp pentru toate – e mereu deschis! Toate in Centrul istoric, la Curtea Sticlarilor, cu accesul direct din strada." La care se adauga: bere chinezeasca sau nefiltrata, castraveciori acri sau pastile antimahmureala date ca bonusuri, precum si un polonic folosit pentru servirea berii la galeata… Am o slabiciune pentru cantecul de sirena al unui PR bun (cu atat mai mult cand, la telefon, are o voce graseiata si ragusita) si evident ca nu am rezistat tentatiei si m-am dus la fata locului sa vad si sa gust minunea. Insa riscul unei reclame foarte bune e acela ca ar putea umfla prea tare asteptarile, incat realitatea sa dezamageasca. Si e pacat, pentru ca locul e de fapt simpatic – chiar daca un pic prea galagios pentru gusturile mele, insa potrivite pentru cele ale unui student.

 

Locul arata cum te-ai astepta sa arate un astfel de loc, cu lambriuri de  lemn si mese cu bancute – plus nelipsitul rock de Vama, de data asta intr-o versiune mai pop si mai oldies decat ar fi de asteptat. si, fireste, o multime de plasme pe pereti, pentru zilele de meciuri. Programul e intr-adevar non-stop, iar preturile studentesti: 3.5 lei halba (insa dintr-o marca ieftina, "de pet") sau 8 lei litrul. Berea nefiltrata este dintr-o marca ceva mai buna si costa 5 lei halba (mai ieftina decat la Becker Brau, dar si mai putin gustoasa). Berea chinezeasca e 10 lei, destul de scump (dar la 0,66 lei). Ce sa mai spun? Vinul de casa la vaza costa 20 de lei – insa pacatuia prin faptul ca lipsea cu desavarsire, pierzandu-se pe drum (fiindca, nu-i asa, orice concept se esentializeaza si se clarifica in timp).

Pastilele antimahmureala sunt doar o figura de stil, o metafora pentru castraveciorii murati.  Berea la galeata de 10 litri se serveste intr-adevar cu polonicul si costa 75 lei – problema e ca pana o termini se rasufla. Ca atmosfera este binisor sub Becker Brau, dar peste un local obisnuit de rockeri de moda veche; poti indrazni sa vii cu prietena.

Cele mai citite

Summitul din Kazahstan s-a încheiat

În urma încheierii summitului din data de 3-4 iulie 2024 din Kazahstan, Putin, Xi și Erdogan și-au declarat angajamentul pentru o mai bună cooperare...

VIDEO. Biden, mesaj ferm privind retragerea sa din cursa pentru un nou mandat de președinte

Joe Biden a dat asigurări că nu are de gând să plece, într-un scurt dialog cu un susţinător.În cursul unei recepţii la Casa Albă...
Ultima oră
Pe aceeași temă