21.1 C
București
vineri, 5 iulie 2024
AcasăSpecialBelarus: Doi bărbaţi, condamnaţi la închisoare pentru spionaj

Belarus: Doi bărbaţi, condamnaţi la închisoare pentru spionaj

Doi bărbaţi din Belarus au fost condamnaţi la opt şi la zece ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Lituaniei, au anunţat vineri serviciile de securitate belaruse (KGB), potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat, doi cetăţeni belaruşi, identificaţi ca fiind A. Fenzeliau şi E. Kuciura, au fost declaraţi vinovaţi de trădare de un tribunal militar.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi în martie 2012, a precizat aceeaşi sursă.

La rândul său, agenţia de presă Interfax a adăugat vineri că Fenzeliau, care a fost condamnat la zece ani de închisoare, s-a stabilit în Lituania după ce a servit în forţele armate belaruse în 2002.

În iulie 2012, KGB-ul belarus a anunţat arestarea mai multor persoane, între care şi „cetăţeanul F.”, la Minsk, în cadrul unei afaceri de spionaj în favoarea Lituaniei, un stat membru UE vecin cu Belarusul.

Serviciile de securitate belaruse nu au precizat îdacă există vreo legătură între cele două cazuri.

 

Cele mai citite

Descoperire arheologică în Bulgaria: o statuie a lui Hermes

Pentru prima dată, arheologii bulgari au descoperit o statuie antică complet conservată. Aceasta are o înălțime peste doi metri înălțime și probabil este întruchiparea...

Victorie zdrobitoare în Marea Britanie pentru Partidul Laburist

În urma momentului în care Big Ben a anunțat ora 22.00 din data de 4 iulie 2024, votarea pentru noua putere s-a încheiat. Laburiștii...
Ultima oră
Pe aceeași temă