16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialBasescu va solicita fonduri pentru Spitalul de Recuperare Boli Cardiovasculare din Covasna

Basescu va solicita fonduri pentru Spitalul de Recuperare Boli Cardiovasculare din Covasna

Basescu a vizitat, sambata, Spitalul de Recuperare Boli Cardiovasculare din statiunea Covasna, singurul cu acest profil din tara, informeaza Rompres.

La intrarea in spital, unde a fost intampinat de zeci de oameni, seful statului a declarat ca a dorit sa vada acest spital pentru ca a fost cazat in apropierea lui si pentru ca sanatatea reprezinta o prioritate, dar si pentru ca tatal sau a venit, timp de 20 de ani, la tratament in aceasta statiune.

"Nu ma pricep sa inspectez un spital, dar sunt sigur ca, in urma acestei vizite, voi afla mai multe despre conditiile si dotarile acestei unitati", a declarat Traian Basescu.

Directorul spitalului, Monica Hossu, a declarat ca spitalul, care are o capacitate de cazare de 16.000 de locuri pe an, ar avea nevoie de fonduri pentru modernizare si aducerea lui la standarde europene. Cu prioritate, spitalul necesita o investitie de un milion de lei pentru modernizarea sistemului termic.

Presedintele Basescu a declarat ca este inadmisibil ca aceasta unitate spitaliceasca, cu profil unic in tara, sa fie tratata ca "un dispensar comunal" si ca va cerere responsabililor din sanatate, in numele beneficiarilor, sa aloce fonduri pentru modernizarea acestui spital.

"Este pacat ca un spital unic in tara datorita conditiilor naturale de aici si care se adreseaza bolii secolului – boala de inima – sa fie tratat ca un dispensar comunal. Nealocandu-i-se fonduri li se face un rau nu doar romanilor, in general, dar si prestigiului Romaniei, pentru ca nu sunt multe tari in Europa care ar putea oferi tratament de calitate, intr-un cadru natural cum este cel de la Covasna".

Tot sambata, Traian Basescu va vizita municipiul Sf. Gheorghe si, probabil, in cursul zilei de duminica, va merge la Comandau. Presedintele, care se afla in vizita neoficiala impreuna cu sotia, a declarat ca va parasi, luni, judetul Covasna si va pleca la Marasesti.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă