12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialBandă de tâlhari, trimisă după gratii

Bandă de tâlhari, trimisă după gratii

Trei persoane au fost arestate preventiv după ce anchetatorii au descoperit că ar fi comis, ori au fost implicaţi în săvârşirea mai multor tâlhării, pe raza mai multor judeţe. Anchetatorii spun că este vorba despre adevărată reţea ai cărei membri aveau roluri bine determinate, iar metoda cel mai des folosită era ”înţepatul roţii”.

Din cercetări a reieşit că membrii gupării, ”patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 39 de ani, ar fi acţionat pe timp de noapte, cu precădere pe rutele care tranzitează judeţele Argeş, Prahova şi Vâlcea. Astfel, cei patru bărbaţi sunt suspectaţi că, în mai multe rânduri, au urmărit, în trafic, cu autoturisme cu motoare puternice, înmatriculate în Bulgaria, diferite autoutilitare.

Pentru încetinirea autoutilitarelor, suspecţii ori frânau brusc, ori un membru al grupului se deplasa pe trecerea de pietoni, obligând şoferul să acorde prioritate şi practic, să oprească.

După oprirea autoutilitarelor, un alt membru al grupării înţepa una din anvelope şi, profitând de faptul că şoferul era obligat să remedieze pana şi nu mai era atent, suspecţii sustrăgeau din interior diferite sume de bani.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, cei patru bărbaţi au fost prinşi în flagrant, imediat după ce ar fi comis o altă astfel de faptă”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Suspecţii au fost reţinuţi şi prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătoria Buftea a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, pe numele a trei dintre membrii grupării, aceştia fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie, furt calificat, tentativă la furt calificat şi distrugere.

Cele mai citite

Septembrie, a treia cea mai slabă lună din 2024 pe segmentul de acțiuni, cu tranzacții de 1,2 miliarde lei

Bursa de Valori București a încheiat luna septembrie cu una dintre cele mai slabe performanțe ale anului, tranzacțiile pe segmentul de acțiuni totalizând 1,2...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

Parlamentul se reuneşte pentru numiri la conducerea BNR, ASF şi CNA. Mugur Isărescu îşi continuă mandatul

Parlamentul României se va reuni marţi, de la ora 15:00, într-o şedinţă comună pentru a numi noii membri ai consiliilor de administraţie ale Băncii...
Ultima oră
Pe aceeași temă