Dacă reuşiţi să faceţi economii la bugetul renovării băii, puteţi să cheltuiţi banii rămaşi pentru a genera mai mult confort şi pentru a individualiza spaţiul.
Tocmai plecând de la această premisă, proprietarii unei locuinţe au decis ca baia amplasată la mansardă să fie dotată cu o banchetă care să genereze mai mult confort, dar care să şi integreze mai bine stâlpul din mijlocul încăperii. Bancheta se poate constitui cu uşurinţă într-un loc de relaxare, dar şi într-un punct de sprijin pentru activităţile de după duş.
Ideea banchetei a fost a proprietarilor, iar ea a plecat de la dorinţa de a integra în ansamblul stilistic al sălii de baie stâlpul din lemn care face parte din structura acoperişului. Şi, pentru a fi funcţională în scopul dorit, ţinând cont că este în întregime placată cu faianţă, aceasta a fost prevăzută cu o instalaţie electrică, care să asigure încălzirea ei ori de câte ori este folosită.
Construcţia propriu-zisă a fost una relativ simplă. Ea a început cu piciorul de susţinere al banchetei, care a fost realizat în jurul stâlpului din lemn folosindu-se cărămizi. Partea superioară a banchetei a fost realizată separat, după care a fost fixată pe piciorul din zidărie.
În acest scop a fost mai întâi proiectată forma. Conform cu proiectul, a fost construit un cofraj din scânduri. Acesta a fost aşezat pe o folie din plastic, iar în interiorul lui a fost introdusă plasă de armare construită din fier-beton, cu grosimea de 6 mm.
De asemenea, în această etapă a fost realizată şi reţeaua din cabluri electrice care asigură încălzirea banchetei.
A urmat turnarea betonului în cofraj. După întărirea acestuia, cofrajul a fost înlăturat iar placa a fost montată pe suportul din zidărie. Băncuţa a fost placată cu faianţă, realizându-se pe marginea superioară o plintă decorativă cu listuri.