18.2 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialAugustin Lazăr, despre dezinfectanții Hexi Pharma: Pregătim teste care să fie efectuate...

Augustin Lazăr, despre dezinfectanții Hexi Pharma: Pregătim teste care să fie efectuate la institute din străinătate

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, marți, că testele de eficiență în cazul unul lot de dezinfectanți Hexi Pharma au fost finalizate, urmând ca un alt lot să fie testat la institute din străinătate, informează Agerpres.

„S-a finalizat efectuarea testelor de eficiență pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei. Este greu să evaluăm acum în detaliu ceea ce solicitați dvs, însă este de precizat că urmează alte teste de eficiență pe un alt lot, care va fi trimis acestui institut. Ne gândim, pregătim teste care să fie efectuate la institute din străinătate. Este o procedură în curs. Este o procedură mai complicată”, a declarat Lazăr, la sosirea la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Întrebat dacă o parte din rezultate arată faptul că anumite produse Hexi Pharma au fost eficiente, procurorul general a spus că au fost rezultate atât pozitive, cât și negative, însă doar în final se va putea stabili în ce măsură ele sunt relevante.

În ceea ce privește ponderea rezultatelor pozitive față de cele negative, Lazăr a spus că, în acest moment, „precizia nu ar ajuta cu nimic, fiindcă urmează alte teste care se vor efectua și va fi un ansamblu de loturi în final care vor da tonul procentajelor”. 

Procurorul general nu a dorit să spună de la câte spitale au fost recoltate mostre, susținând că astfel de precizări țin de „detalii intime ale anchetei”. „Un alt lot de soluții vor fi testate în continuare și în final vom vedea ce va rezulta din ansamblul probațiunii”, a mai adăugat Augustin Lazăr.

Întrebat dacă există posibilitatea efectuării de noi controale în spitale, procurorul general a afirmat că acest lucru se poate întâmpla dacă organul judiciar care se ocupă de problemă va aprecia că este necesar.

Cele mai citite

Alina Ceușan a făcut marele anunț! “Ăsta-i cel mai frumos!”

Alina Ceușan și soțul ei, Raul, se pregătesc cu bucurie pentru sosirea celui de-al doilea copil în familia lor. Prezentatoarea din primul sezon al...

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...

Hanami – sărbătoarea primăverii, în Grădina Japoneză din Herăstrău

A cincea ediţie a Festivalului Hanami - sărbătoarea primăverii are loc, astăzi, în Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) din Capitală."Vă aşteptăm...
Ultima oră
Pe aceeași temă