21 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialAudierile în cazul exploziei de la Mina Uricani vor începe luni

Audierile în cazul exploziei de la Mina Uricani vor începe luni

Şeful Serviciului de Securitate în Muncă Petroşani, Ileana Bodea, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că ancheta în cazul exploziei de la Mina Uricani va continua zilele următoare, iar începând de luni urmează să fie audiaţi salvatorii minieri, precum şi alte persoane.

Ileana Bodea a afirmat că salvatorii care au coborât în subteran vor fi audiaţi luni, pentru că ei au informaţii concrete de la faţa locului.

„Este normal să îi audiem pe salvatorii care au coborât în subteran pentru că ei au informaţii concrete de la faţa locului. Parcurgem toţi paşii specifici unei astfel de cercetări şi, bineînţeles, că nu vom exclude audierile mai multor persoane care pot să ne ajute să stabilim cauza producerii evenimentului de la Mina Uricani”, a spus Bodea.

De asemenea, Ileana Bodea a spus că deocamdată zona unde a avut loc explozia nu este sigură pentru a coborî în subteran şi a face cercetări la faţa locului, precizând că pentru a intra în mină trebuie să se ia toate măsurile, astfel încât să nu înregistreze alte pierderi de vieţi omeneşti.

Şeful Serviciului de Securitate în Muncă Petroşani a menţionat că în mină se va intra în momentul în care experţii se vor pronunţa în acest sens.

UPDATE: Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat, că ancheta în urma exploziei de la Mina Uricani, în urma căreia cinci electricieni şi-au pierdut viaţa, va dura „mai mult de 30 de zile, undeva la 60 de zile”, precizând că deocamdată este „prematur să fie emisă chiar şi o părere” despre incident.

Ion Ariton a spus că „la acest moment este prematur să fie emisă chiar şi o părere” despre explozia care a avut loc sâmbătă în subteranul Minei Uricani.

 

Cele mai citite

Aproape 3.000 de cetăţeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera în primele 8 luni

Cele mai tranzitate frontiere au fost cea cu Ungaria, peste 12 milioane de persoane și cu Bulgaria, aproape 7 milioane de persoane O analiză a...

Meciul pensiilor: Stolojan câștigă la scor, Năstase lovește sub prag

Politica domină terenul. Theodor Stolojan este pe podiumul pensiilor, în vreme ce Ilie Năstase a primit un "rever" politic Theodor Stolojan a fost premier,...

Aproape 3.000 de cetăţeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera în primele 8 luni

Cele mai tranzitate frontiere au fost cea cu Ungaria, peste 12 milioane de persoane și cu Bulgaria, aproape 7 milioane de persoane O analiză a...
Ultima oră
Pe aceeași temă