20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAterizare cu emotii la Timisoara

Aterizare cu emotii la Timisoara

– Un avion Carpatair care venea de la Chisinau a ajuns cu bine la sol doar gratie indemanarii pilotilor moldoveni.

Oaeronava Saab 2000, care apartine companiei Carpatair, ce opera un zbor pe ruta Chisinau – Timisoara, a efectuat o aterizare fortata reusita pe Aeroportul din Timisoara, sambata la ora 9,44. Aeronava ce trebuia sa aterizeze la ora 8.00 s-a rotit deasupra Timisoarei timp de doua ore pentru a-si consuma combustibilul, pentru ca la aterizarea fortata sa nu explodeze rezervoarele de cherosen. Toti cei 47 de pasageri si cei patru membri ai echipajului au parasit aeronava in siguranta.
Cand au inceput procedurile in vederea aterizarii, pilotul a anuntat turnul de control ca sistemele de avertizare de la bord anuntau o defectiune la coborarea trenului de aterizare. Roata din fata nu a coborat, iar aterizarea a fost facuta doar cu trenul principal de aterizare, pe un strat de spuma ignifuga in lungime de 200 metri. La fata locului au sosit masini de pompieri si salvari, precum si echipe de descarcerare care, din fericire, nu au fost nevoite sa actioneze.

 

Zborurile pe si de pe aeroportul din Timisoara au fost reluate dupa doua ore de la aterizare. 12 aeronave au decolat cu intarzieri mari. Aterizarea fortata a avut loc pe cea mai indepartata pista, aproape de fostul aeroport militar din Timisoara, pentru a fi prevenite incidentele legate de prezenta altor aeronave la sol.
Ministerului Transporturilor a instituit o comisie de investigatie tehnica pentru cercetari. Compania Carpatair are sediul central la Timisoara, iar aeroportul este folosit pentru escalele catre destinatiile din Italia si Germania. Conducerea companiei a respins speculatiile conform carora ar face economii la intretinerea aeronavelor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă