23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialArma secretă a HCM-ului

Arma secretă a HCM-ului

Campioana are, începând de ieri, un nou tehnician, în persoana lui Constantin Ştefan.

Ion Crăciun a părăsit echipa de handbal masculin HCM Constanţa, demisia sa fiind acceptată după o lungă perioadă. Oficialii echipei de pe litoral i-au găsit un înlocuitor fostului tehnician. Echipa constănţeană va fi pregătită de Constantin Ştefan, antrenor care vine de la penultima clasată, Universitatea Transilvania Cluj.

Tehnicianul a semnat un contract valabil pe o perioadă de un an şi 7 luni cu gruparea campioană, HCM Constanţa. Preşedintele clubului de pe litoral, Nicuşor Daniel Constantinescu, a declarat despre noul tehnician: „Consider că este un moment important în viaţa echipei noastre. Am semnat un contract cu Constantin Ştefan şi sper ca acesta să fie un moment de cotitură în evoluţiile ce vor urma”. Noul tehnician al campioanei s-a arătat încântat de oportunitatea oferită şi speră ca rezultatele echipei să se îmbunătăţească.

„Mă bucur că mă aflu aici. Îmi voi pune la dispoziţia echipei toate cunoştinţele mele dobândite atât ca antrenor cât şi ca jucător. Oricine îşi doreşte să antreneze formaţia HCM. Mă onorează faptul că oficialii echipei s-au gândit la mine. Este marea provocare a carierei mele”. Fostul jucător şi antrenor al celor de la Dinamo va debuta oficial pe banca tehnică a echipei de pe litoral mâine, când va juca împotriva fostei sale echipe, acum Dinamo Călăraşi. Constantin Ştefan va fi secondat pe banca tehnică de Eden Hairi şi Alexandru Buligan.

La rândul său, directorul executiv al echipei, Hurhan Ali, a spus: „Noul tehnician ştie foarte bine ce înseamnă să fie antrenor al HCM-ului. Obiectivele impuse aici sunt mari, Cupa României şi Campionatul sunt obiective obligatorii. În ceea ce priveşte Liga Campionilor, mai sunt de jucat şase meciuri şi eu cred cu tărie că ne putem reveni şi să obţinem punctele necesare unei calificări din faza grupelor”.  

Eventul şi reimplementarea spiritului de învingător

Principala dorinţă a echipei de pe litoral este succesul în Liga Campionilor. După patru înfrângeri din tot atâtea jocuri disputate, echipa de pe litoral mai are şanse minime de a trece de grupe. Astfel, echipa de pe litoral trebuie să se concentreze în continuare pe întrecerile interne şi să încerce şi imposibilul în Ligă. Noul tehnician al HCM-ului mai are însă un obiectiv. „Obiectivul meu primordial este acela de a readuce în rândul echipei acel spirit de luptător care la ultimele meciuri a lipsit. Vreau ca echipa să evolueze cu zâmbetul pe buze”, a spus Constantin Ştefan.

7 luni este perioada pe ceare se întinde contractul lui Constantin Ştefan cu gruparea de pe litoral.

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă