19 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialAparati titlul olimpic!

Aparati titlul olimpic!

Una dintre cele mai asteptate intreceri de la Jocurile Olimpice de la Beijing, unde romanii si-au pus mari sperante in obtinerea unei medalii, este finala pe echipe de la gimnastica feminina, programata astazi de dimineata.

Opt formatii, china (248,275 puncte), SUA (246,800 p), Rusia (244,400 p), Romania (238,425 p), Australia (235,450 p), Franta (233,875 p), Brazilia (233,800 p) si Japonia (233,175 p) si-au castigat, gratie punctajelor acumulate in preliminarii, dreptul de a se bate pentru podium. Reprezentativa noastra,  campioana olimpica en-titre, considerata una dintre favorite inaintea competitiei, a obtinut un total destul de slab in comparatie cu primele trei clasate, fiind la nu mai putin de zece puncte in urma ocupantei primei pozitii si la cinci de cea de-a treia, iar diferenta de valoare dintre ocupantele celor dintai trei pozitii, dupa calificari, si echipa noastra pare destul de mare. Totusi, faptul ca in ultimul act toate cele opt team-uri combatante vor incepe concursul de la zero ne reaprinde sperantele la medalii, mai ales ca in ultimii 32 de ani Romania nu a lipsit niciodata de pe podium.

 
Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului nostru feminin de gimnastica, si-a pastrat optimismul si increderea in elevele sale. "Sunt multumit ca fetele nu au facut greseli majore. stiu ca ele sunt capabile de mai mult si sper sa o dovedeasca in finala", a declarat Nicolae Forminte, care va putea, pana in clipa inceperii concursului, sa inscrie in finala, la fiecare aparat, cele mai in forma trei sportive. In preliminarii, cele mai mari punctaje pentru echipa le-au adus, cum era de asteptat, Steliana Nistor si Sandra Izbasa, care au evoluat la toate cele patru aparate deoarece tinteau si calificarea in lupta pentru podium de la indvidual compus, pe care au reusit-o de altfel.

 

Astazi Nicolae Forminte nu mai este obligat sa le introduca pe amandoua la toate aparatele, putand numi alte gimnaste, in functie de forma de moment, in conditiile in care fiecare dintre cele trei note este luata in calcul. In afara de cele doua vedete, din team-ul Romaniei mai fac parte Andreea Acatrinei, a treia rezerva la sol, Gabriela Dragoi, finalista la barna, Andreea Grigore si Anamaria Tamirjan. Adrian Stoica, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, s-a declarat, de asemenea, increzator in sansele fetelor de a urca pe podium. "Nu suntem speriati de punctajele din preliminarii. Atata vreme cat fiecare nota conteaza si orice greseala te poate costa enorm, se poate intampla orice. In mod normal, gimnastele ar trebui sa obtina o medalie", a spus Adrian Stoica.

» Concursul masculin de gimnastica pe echipe din cadrul JO, desfasurat ieri dimineata, s-a incheiat cu victoria clara, la peste sapte puncte diferenta de urmatorii clasati, a reprezentantilor tarii-gazda, care si-au confirmat statutul de mari favoriti. Previziunile specialistilor n-au fost infirmate nici in ceea ce priveste urmatoarele locuri de pe podium, medaliile de argint si bronz revenind Japoniei, respectiv Statelor Unite. Echipa Romaniei, compusa din Marian Dragulescu, Razvan selariu, Robert Stanescu, Flavius Koczi, Daniel Popescu si Adrian Bucur, s-a clasat doar pe pozitia a 7-a. "A fost o finala fantastica. Noi am avut doua greseli, dintre care una, cea de la cal a lui Dani Popescu, ne-a costat mult. Poate fara acele erori am fi incheiat pe locul patru, dar in nici un caz mai sus. Important este insa ca baietii nostri s-au vazut bine, adica n-au evoluat ca niste outsideri", a comentat ieri Adrian Stoica.

Cele mai citite

Crimă urmată de sinucidere într-o comună din județul Vâlcea

O crimă tragică a avut loc în localitatea Păușești-Măglași, județul Vâlcea, unde un bărbat de 39 de ani și-a ucis cu brutalitate cumnata. Incidentul...

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...

Zelenski țintește NATO, UE și puterea armelor

Kievul rămâne secret cu privire la conținutul unui „plan de victorie”, pe care Zelenski vrea să-l discute întâi cu Joe Biden, săptămâna viitoare Pe lângă invitația...
Ultima oră
Pe aceeași temă