24 C
București
miercuri, 3 iulie 2024
AcasăSpecialApa plata care a imbolnavit zece elevi este verificata de autoritatile sanitare...

Apa plata care a imbolnavit zece elevi este verificata de autoritatile sanitare “din obligatie”

Autoritatile sanitare din judetul Botosani au dispus, ieri, efectuarea unor verificari la un lot de apa plata produsa in judetul Neamt ca urmare a incidentului de miercuri in urma caruia zece copii de la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" din Botosani au ajuns la spital dupa ce au baut apa plata. Potrivit sefului Directiei de Sanatate Publica, Ecaterina Chihaia, efectuarea de verificari extinse este obligatorie in astfel de cazuri.
"Este o actiune strict profesionala. Cand se intampla un eveniment deosebit, cum este acesta, suntem obligati sa facem aceste analize", a recunoscut Chihaia.
Zece elevi de clasa a III-a de la Liceul Teoretic ''Nicolae Iorga'' din Botosani au ajuns, miercuri dupa-amiaza, la sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean "Mavromati" dupa ce au baut apa plata dintr-un PET de cinci litri adus in clasa de unul dintre parinti. Potrivit medicului scolar Anca Andone, "copii s-au prezentat la cabinet cu dureri abdominale, greata, varsaturi si gust amar".

Cele mai citite

Cod galben de vreme instabilă și ploi în 14 județe. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică şi cantităţi însemnate de precipitaţii, valabilă pe parcursul acestei zile...

Declarația lui Donald Trump cu privire la soluționarea conflictului dintre Rusia și Ucraina

Ucraina declară că nu este pregătită să facă un compromis cu Rusia Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale ce vor avea loc în SUA...
Ultima oră
Pe aceeași temă