30.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAntonescu: Intram si maine la guvernare daca avem un prim-ministru care nu...

Antonescu: Intram si maine la guvernare daca avem un prim-ministru care nu e marioneta lui Basescu

Liberalii ar intra "si maine" la guvernare, daca PDL recunoaste isi asuma greselile si daca premierul nu va fi "o marioneta" a presedintelui Traian Basescu, a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu, duminica seara, la Realitatea TV, potrivit NewsIn.

Liderul PNL Crin Antonescu a acuzat PDL ca se comporta ca un "partid-stat", amintind de incidentele din timpul campaniei electorale de la alegerile locale din 2009, cand un deputat democrat-liberal a fost surprins cu o bata de baseball in masina, dar si de cazul membrului PDL, Costel Iancu, fost sef la ANIF (Administratia Nationala de Imbunatatiri Funciare, n.r.), care a fost acuzat ca a sechestrat un om de afaceri valcean.

"Eu vin aici si ii fac sacali pe Basescu si pe clica lui. Stiti ca in Romania sunt sute de mii de oameni carora le este frica sa mai deschida gura? (…)  Niciodata PNL nu a propus secretar de stat un om care l-a lasat pe altul in pielea goala, l-a fotografiat. Niciodata un deputat liberal nu a umblat la alegeri cu o bata de baseball in masina. (…) Era (din, n.r.) PDL, normal. S-a intamplat in Romania", a spus Antonescu. El a adaugat ca " in PNL nimeni nu a crescut in pampersi", reactionand fata de o afirmatie a lui Iosif Boda din aceeasi emisiune, care spusese ca PNL trebuie sa renunte la discursul ca "a crescut in pampersi" si ca spre deosebire de alte partide, "nu s-a murdarit nici in fata, nici la spate".

Cu toate acestea, presedintele liberal a spus ca PNL poate intra la guvernare daca PDL si Traian Basescu isi asuma greselile. "Intru si maine la guvernare, daca ne asezam la masa cu PDL, cu UMDR, sau cu cine mai doresc dansii sa guvernam, se constata ca ceea ce s-a intamplat pana acum este o aberatie, ca nu a existat o strategie coerenta, discutam un program serios si daca din punctul nostru de vedere avem un prim ministru care sa nu fie o marioneta a presedintelui Traian Basescu", a declarat Crin Antonescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă