24 C
București
miercuri, 3 iulie 2024
AcasăSpecialANI: Consilier juridic ANAF, incompatibil

ANI: Consilier juridic ANAF, incompatibil

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui ALEXANDRESCU ALEXANDRU AURELIAN ANDY, întrucât, în exercitarea funcţiei publice de execuţie de consilier juridic în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Direcţia Generală Juridică, şi, respectiv, în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Dâmboviţa, a deţinut, concomitent, şi calităţile de asociat unic şi administrator al „Societăţii Profesionale TEMPUS LEGIS S.R.L.”.

Astfel, ALEXANDRESCU ALEXANDRU AURELIAN ANDY a încălcat dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „[…] Funcţionarii publici […] pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public […] potrivit fişei postului”.

ALEXANDRESCU ALEXANDRU AURELIAN ANDY a deţinut funcţia publică de execuţie de consilier juridic în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Direcţia Generală Juridică, în perioada 15 martie 2010 – 15 martie 2012, iar, începând cu data de 15 martie 2012, deţine funcţia publică de execuţie de consilier juridic în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Dâmboviţa.

În perioada 05 aprilie 2005 – 23 martie 2012, ALEXANDRESCU ALEXANDRU AURELIAN ANDY a deţinut calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator al Societăţii Profesionale TEMPUS LEGIS S.R.L., ce are ca obiect principal de activitate: activităţi juridice.

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Cele mai citite

Înotătoarea Rebecca Aimee Diaconescu merge la Jocurile Olimpice de la Paris

Înotătoarea Rebecca Aimee Diaconescu a obținut un loc de universalitate din partea Federației Internaționale de Înot. Anunțul a fost făcut de Comitetul Olimpic şi...

Declinul financiar la nivel global se adâncește

Pot combate guvernele lumii crizele financiare? O problemă foarte importantă cu care se confruntă toată populația lumii este criza financiară care se adâncește din ce...

Rupere de nori în țară. Pompierii au intervenit în 42 de localități. Fenomenele extreme continuă, avertizează meteorologii, dar revine canicula în weekend

Vremea a făcut ravagii în țară, vijelii și furtuni puternice, acoperișuri distruse și copaci rupți. Traficul feroviar a fost întrerupt, temporar, pe două magistrale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă