23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialAnchetă a Protecţiei Copilului, la Sibiu, din cauza unor imagini cu o...

Anchetă a Protecţiei Copilului, la Sibiu, din cauza unor imagini cu o femeie care îşi pălmuieşte copilul la dentist

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu a început, luni, o anchetă după ce pe internet au apărut imagini cu o femeie care îşi pălmuieşte copilul la dentist, cel care a realizat filmuleţul fiind chiar medicul stomatolog, care, la rândul său, l-a ameninţat pe copil, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu, Adela Stanciu, a declarat, luni, că instituţia a început o anchetă după ce pe internet au fost postate imagini cu o femeie care îşi pălmuieşte fiul, în cabinetul unui medic stomatolog.

“DGASPC Sibiu a început o anchetă privind acest caz. Am solicitat sprijinul Poliţiei Sibiu în vederea identificării mamei minorului”, a declarat Adela Stanciu.

Potrivit acesteia, în funcţie de rezultatele anchetei se vor lua măsuri împotriva femeii.

“Vom stabili ce măsuri se impun. Cel mai probabil, copilul va fi integrat într-un program de consiliere psihologică”, a afirmat Adela Stanciu.

La rândul său, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Sibiu, Wilhelm Sukost, a precizat că acest caz va fi analizat şi de către organizaţia pe care o conduce, pentru a stabili “dacă este o problemă în atitudinea medicului”.

“Vom avea un Birou Executiv extraordinar săptămâna aceasta şi, dacă după analiza Biroului Executiv se va stabili că este o problemă în atitudinea lui, vom sesiza Comisia de Disciplină, care va hotărî ce trebuie făcut”, a declarat Wilhelm Sukost.

În imaginile care au apărut pe internet se vede cum un băieţel, căruia mama sa îi spune Raul, plânge şi este speriat de tratamentul medical pe care urmează să i-l administereze medicul dentist. În pofida încercărilor mamei şi ale medicului de a-l linişti, copilul plânge tot mai tare şi este tot mai speriat.

La un moment dat, medicul începe să filmeze totul cu telefonul mobil, ameninţându-l pe copil: “Stai că te filmez acum de nu te vezi. Stai cu capul într-o parte. Stai că te filmez să vadă lumea ce rău eşti”.

După câteva secunde, medicul îi sugerează femeii să-şi pălmuiască băieţelul pentru a-l calma, ceea ce se şi întâmplă.

În cadrul anchetelor, se va stabili cu exactitate cabinetul medical în care s-a produs incidentul, dar şi gradul de vinovăţie al mamei şi al medicului, urmând a se dispune măsuri.

Cele mai citite

Democrații cer înlocuirea lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, după dezbarea cu Trump

Performanța președintelui Joe Biden în dezbaterea pe scară largă împotriva fostului președinte Donald Trump a creat panică în rândul democraților. Actualul președinte al SUA...

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă