17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialAmbasada Rusiei cere Chişinăului să apere drepturile jurnalistului rus arestat de câteva...

Ambasada Rusiei cere Chişinăului să apere drepturile jurnalistului rus arestat de câteva zile

Ambasada Rusiei în Republica Moldova a cerut Ministerului moldovean de Externe să apere drepturile jurnalistului rus Eduard Baghirov, arestat la Chişinău sub acuzaţia de implicare în protestele violente din Republica Moldova, din aprilie 2009, relatează PRO TV Chişinău, potrivit Mediafax.

Oficialii ruşi au fost informaţi de avocatul lui Baghirov că nu poate vorbi cu clientul său, care ar fi supus torturii psihologice de către anchetatori.

În cadrul unei întâlniri de ieri a reprezentanţilor ruşi cu avocatul lui Baghirov, el le-a înmânat copii ale plângerii clientului său potrivit căreia ar fi deţinut în condiţii insuportabile în izolatorul direcţiei de urmărire penală.

Baghirov se plânge că asupra sa se fac presiuni şi îi sunt interzise întrevederile cu avocatul său, se arată într-un comunicat de presă al ambasadei ruse la Chişinău.

Eduard Baghirov a fost reţinut la 16 iunie sub acuzaţia de implicare în protestele violente din Republica Moldova, din aprilie 2009. El a denunţat condiţiile din închisoare, dar şi faptul că asupra sa se fac presiuni pentru a furniza numele unor oficiali.

Informaţia despre reţinerea lui a ajuns în presă după ce un coleg de-al său a scris pe blog despre acest lucru. Tot presa scrie că el ar fi recunoscut de mai multe ori, pe blogul său, că a participat la protestele din Chişinău.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă