2.6 C
București
sâmbătă, 11 ianuarie 2025
AcasăSpecialAdrian Porumboiu, bun de plată

Adrian Porumboiu, bun de plată

Racova SA, firma-mamă a grupului de societăţi controlate de principalul finanţator al echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, ar trebui să plătească Agenţiei Domeniilor Statului în jur de 210.000 euro.

Patronul echipei de fotbal FC Vaslui, Adrian Porumboiu, ar trebui să plătească către Agenţia Domeniilor Statului peste 8,7 miliarde de lei vechi. Principala sa societate, Racova, a fost obligată să dea aceşti bani către ADS printr-o decizie a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti de la începutul acestui an. Din această sumă, mai puţin de jumătate (417.588 lei) reprezintă contravaloarea arendei aferente perioadei 2002-2003 şi 2003-2004, iar restul de 459.097 lei reprezintă penalităţi de întârziere. De asemenea, firma lui Porumboiu mai are de plătit cheltuieli de judecată în valoare 42.171 de lei, potrivit sentinţei Curţii de Apel Bucureşti.

SC Racova, firma lui Porumboiu, este una dintre cele mai importante societăţi din ţară care activează în domeniul agriculturii. Procesul dintre Agenţia Domeniilor Statului şi SC Racova a început încă din ianuarie 2009, când a ADS a contestat şi a obţinut anularea unei hotărâri a Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional prin care firma lui Porumboiu scăpa de obligaţii.

Hotărârea finală se ia în septembrie

SC Racova SA a făcut recurs împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, contestaţia sa fiind înregistrată pe 11 martie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Curtea Supremă a fixat termenul pentru soluţionarea definitivă a litigiului dintre ADS şi SC Racova SA Vaslui pe 27 septembrie.

SC Racova SA este „firma mamă” a grupului de societăţi patronate de fostul arbitru Adrian Porumboiu. Acesta din urmă este şi principalul finanţator al echipei FC Vaslui. SC Racova SA Vaslui deţine 84,3530% din capitalul social al SC Comcereal SA Vaslui. Aceasta este una dintre cele mai reprezentative firme din agricultura românească, societatea lucrând anual o suprafaţă de peste 25.000 hectare.

Din cele 8,7 miliarde de lei vechi, jumătate reprezintă contravaloarea arendei, iar restul sunt penalităţi de întârziere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă