35 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialAdoptia - un cosmar

Adoptia – un cosmar

Metoda adoptiei este solutia pentru acele familii care nu pot avea copii. Pentru persoanele care nu pot avea propriii copii, adoptia este ultima sansa de a avea urmasi.

In multe cazuri, aceasta etapa legata de tot ce inseamna adoptie se transforma intr-un cosmar. Cuplurile trebuie sa aiba multa rabdare si nervi de fier pentru adoptia unui copil de varsta mica sau pentru adoptia unui copil mai mare din cauza ca pe parcurs pot aparea tot felul de surprize. Parintii inscrisi pentru adoptie pot astepta si mai mult de un an pana sa-si aduca copilul in propriul camin. Cum inregistrarea nasterii si identificarea mamei dureaza destul de mult, viitorii parinti trebuie sa stie ca in multe cazuri parintii naturali nu se prezinta in instanta cand sunt citati pentru a-si exprima consimtamantul vizavi de adoptie.

25 de incuviintari

De la inceputul anului 2006, la nivelul judetului Constanta, s-au inregistrat 25 de incuviintari de adoptii si 12 incredintari in vederea adoptiei.
De asemenea, pana in prezent 66 de familii au fost atestate si reatestate si s-au facut 40 de deschideri de procedura. Reprezentantii Compartimentului Adoptii al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului afirma ca exista multi copii in sistemul de protectie, care nu sunt eligibili pentru adoptie. Petre Dinica, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, spune ca potrivit Legii nr. 273/2004, privind regimul juridic al adoptiei, persoanele interesate in a adopta un copil trebuie sa depuna o cerere la institutia pe care o reprezinta, insotita de documentatia necesara la Compartimentul Adoptii din cadrul Directiei pentru Protectia Copilului. In urma acestei cereri, se incepe o evaluare.
Dinica afirma ca in termen de 60 de zile se elibereaza atestatul, dupa care, in cinci zile, se face comunicare la Oficiul Roman pentru Adoptii. La randul lor, inspectorii Compartimentului Adoptii trimit Oficiului Roman pentru Adoptii o copie dupa dosarul familiei pentru ca aceasta sa fie inscrisa pe o lista la nivel national.

Cele mai citite

Încep probele scrise din cadrul Bacalaureatului

Probele scrise din prima sesiune (iunie - iulie) a examenului naţional de bacalaureat 2024 se vor desfăşura, în perioada 1 - 5 iulie, conform...

Încep probele scrise din cadrul Bacalaureatului

Probele scrise din prima sesiune (iunie - iulie) a examenului naţional de bacalaureat 2024 se vor desfăşura, în perioada 1 - 5 iulie, conform...

Consultări privind calendarul alegerilor, la Guvern, astăzi și mâine

Guvernul anunţă consultări, astăzi și mâine, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an."Având în vedere intenţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă