22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialAdio, Europa!

Adio, Europa!

Echipa de volei feminin CSV 2004 Tomis a pierdut în turul challenge round al Cupei CEV şi este ca şi eliminată din competiţie.

 

Aventura continentală a voleiului constănţean este la un meci de final. „Retrogradată” în Cupa CEV din Liga Campionilor, unde a ocupat locul 3 în ierarhia grupei din care a făcut parte, CSV 2004 Tomis Constanţa a jucat, marţi seară, prima manşă a dublei din Challenge Round. Echipa antrenată de Darko Zakoc a întâlnit formaţia rusă Omichka OMSK Region, în faţa căreia a pierdut cu scorul de 1-3.

Tomis a pierdut primele două seturi, 23-25 şi 18-25, după care a încercat să revină în meci. A câştigat parţialul trei cu 26-24, dar următorul a fost adjudecat tot de vizitatoare, care s-au impus cu un categoric 25-13.

Returul întâlnirii cu Omichka OMSK Region este programat miercuri, 23 ianuarie, dar şanele constănţencelor de a ajunge în semifinale, fază a întrecerii pe care a atins-o anul trecut, sunt aproape nule. „Meciul cu OMSK nu a fost greu! Situaţia echipei noastre este grea! Vă întreb şi eu pe voi: cu doar opt jucătoare cum să faci antrenamente, cum să faci pregătire? Asta e marea noastră problemă. Felicit echipa din OMSK. Este una dintre cele mai puternice din Rusia şi ar fi fost favorită la calificare chiar dacă noi am fi avut lotul complet. Sunt mândru de jucătoarele mele. Au jucat la maximum posibil în acest moment şi nu pot decât să le felicit”, a declarat tehnicianul echipei constănţene, Darko Zakoc.

Omologul lui Zakoc din tabăra rusă, Zoran Terzic, a spus: „Dacă ne uităm la tabela de scor, pare a fi fost o victorie uşoară pentru echipa noastră, dar nu a fost aşa. Ştiam că echipa din Constanţa serveşte foarte bine, iar noi avem de obicei probleme mari la preluare. Am câştigat astăzi (n.r. – marţi) datorită atacului, iar Mammadova a făcut un meci foarte bun, a punctat mereu în momentele-cheie ale partidei. Felicit echipa din Constanţa pentru jocul de azi, dar şi pentru evoluţiile din acest sezon”.

Greu fără echipa completă

Deşi a făcut faţă cu brio în Liga Campionilor, echipa de pe litoral nu a avut replică în faţa celor de la Omichka OMSK Region, iar acest aspect a fost semnalat şi de Cristina Cazacu, jucătoarea Tomisului. „A fost un meci foarte greu, pentru că am întâlnit un adversar foarte puternic, iar echipa noastră este incompletă. Cred că ne-am mişcat destul de bine după o vacanţă atât de lungă şi sper ca la Omsk să reuşim un joc mai bun”, a spus Cazacu.

7 meciuri a jucat echipa de pe litoral în cupele europene, trei dintre ele fiind câştigate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă