22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialAcoperisul verde - noua tendinta in arhitectura

Acoperisul verde – noua tendinta in arhitectura

Putine case moderne sunt astazi proiectate fara o terasa plina cu verdeata si din ce in ce mai multe isi transforma invelitoarea in acoperis verde. Este o tendinta care se accentueaza de la an la an, o atractie pentru multi arhitecti, dezvoltatori imobiliari, proprietari de case si chiar autoritati locale.

Acoperisurile verzi sunt in general spatii verzi amenajate din structuri artificiale, mult mai complicate decat o simpla gradina plasata pe terasa. Faptul ca o astfel de alegere mareste zona verde disponibila a facut ca pe agenda urbana a multor autoritati locale, acoperisul verde sa fie o prioritate, iar la randul lor, proprietarii de case sa adopte aceste solutii deoarece protejeaza si prelungesc viata structurii acoperisului. Daca si dumneavoastra va numarati printre iubitorii stilului modern si ati ales un proiect de casa cu un acoperis tip terasa, cele mai utile si sigure sfaturi le puteti obtine direct de la specialistii in domeniu. Un lucru trebuie sa fie clar de la bun inceput: aveti nevoie de materiale de cea mai buna calitate care sa va ofere o hidro si termoizolatie impecabile.

Orice abatere de la calitate ar putea compromite intreaga lucrare. Un acoperis cu panta mica poate fi afectat de infiltratiile de apa acumulate la acest nivel, cu atat mai mult daca acesta va fi amenajat cu vegetatie. Este o problema care poate fi transformata intr-un avantaj, daca realizati panta destinata scurgerii apei pluviale, acumulate pe acoperisul cladirii cu ajutorul polistirenului de panta. Prin urmare, aceasta panta poate fi realizata direct din sistemul de termoizolatie, polistirenul de panta Austrotherm inlocuind cu succes betonul de panta. Vorbim despre un material mult mai usor decat betonul, prin urmare structura de rezistenta a cladirii nu se ingreuneaza, iar timpul de executie al lucrarii si costurile se reduc semnificativ.

Polistirenul expandat de la Austrotherm este materialul ideal pentru termoizolarea teraselor de orice fel, datorita proprietatilor fizico-chimice deosebite, iar aici ne referim in special la rezistenta la gelivitate (ciclurile de inghet-dezghet) si o rezistenta insemnata la compresiune. In plus, termoizoland eficient, facturile pentru consumul de energie necesar climatizarii la interior (incalzire pe timp de iarna si aer conditionat vara) vor fi mai mici cu aproximativ 40%. Pentru ca polistirenul de panta reduce inaltimea totala a sistemului termoizolant, suprafata terasei poate fi finisata atat cu vegetatie, cat si cu alte materiale dedicate, conturandu-se in final un spatiu personalizat destinat relaxarii. Acest material termoizolant are panta creata din fabrica ceea ce il face usor de utilizat si aplicat chiar si in cele mai dificile lucrari de renovare sau constructie. Austrotherm produce polistiren expandat cu panta in functie de caracteristicile fiecarui acoperis de tip terasa: Austrotherm EPS® A100 si EPS® A150 si EPS® A200

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă