15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialAbonament la grupele Ligii Campionilor

Abonament la grupele Ligii Campionilor

Steaua Bucuresti s-a calificat pentru a doua oara consecutiv in grupele Ligii Campionilor, dupa ce a invins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formatia bielorusa BATE Borisov, in mansa secunda a turului trei preliminar al competitiei. In tur, la Borisov, scorul a fost egal, 2-2. Steaua a deschis scorul in minutul 12 prin Dorel Zaharia, care a reluat cu capul balonul centrat din corner de Nicolae Dica. In minutul 54, Nicolita a patruns pe partea stanga, a centrat in fata portii si Neaga a inscris in poarta goala de la cinci metri, ridicand scorul la 2-0 pentru Steaua.

Finalul meciului a adus linistea
pentru cei 25.000 de spectatori, care au avut emotii de cateva ori – portarul Zapata fiind, insa, acolo unde trebuie si justificandu-si banii cheltuiti pentru aducerea sa in Ghencea –, dar si pentru Gheorghe Hagi, antrenorul vicecampioanei traind la cote maxime disputa care i-a adus cea mai mare realizare a sa, de pana acum, ca antrenor. Fericit, Hagi a declarat ca obiectivul sau a devenit acum trecerea de grupele competitiei. "Vin si clipe de fericire daca muncesti. Nu este usor sa fii antrenor, mai ales cand ai un nume mare, dar fac ce-mi place cu orice risc. Steaua este puternica si acum am un gand: de a trece de grupe. Merg cu acest gand pe care l-am avut si inainte, dar nu l-am spus, am promis cuiva si sper sa ma tin de cuvant. Da, este vorba de acel pariu cu Gigi Becali", a spus Hagi, care a mentionat ca este multumit de faptul ca a indeplinit primul obiectiv. "Nu este usor sa ai aceasta presiune de doua luni. Eram obligati in aceste patru meciuri, in care eram cotati favoriti, sa intram in grupe. Steaua este o echipa matura, cu experienta, jucatorii au stiut sa reactioneze in momente grele, adversarii au avut momente bune, dar valoarea echipei si valoarea individuala a jucatorilor ne-au dus la succes. Este o victorie care a adus fericire tuturor stelistilor, tuturor romanilor. Este frumos in LC, acolo joci cu cei mai buni. Eu raman cu confirmarea unei echipe mature, valoroase, care scoate ce trebuie, cand trebuie. Dansul de acum incepe. Nu am preferinte pentru viitorii adversari, imi este indiferent".

Hagi a adaugat ca sunt putine cluburi prea mari pe care Steaua le-ar putea intalni in grupele Ligii Campionilor. "Suntem singura echipa din Romania care, in 28 de zile, a jucat 8 meciuri. Eu am avut 5, 6, 7 jucatori accidentati, dar nu am spus nimic, pentru ca avem lot si am avut incredere. Nu spun ca sunt adversari superiori in grupe, sunt putine cluburi care sunt prea mari pentru noi", a mai spus Hagi.
Tehnicianul stelist a comentat si situatia existenta la club, in urma conflictului avut cu finantatorul Gigi Becali, spunand ca nu s-a pus problema demisiei sale. "Trebuie sa ne obisnuim si in Romania ca antrenorul sa-si pastreze postura lui. Nu pot sa-i judec pe cei de sus, chiar daca sunt Hagi. Stati linistiti, insa, am personalitate. Chiar daca ai un nume mare, tot timpul trebuie sa demonstrezi. De asta poti sa fii mare, daca reusesti sa te incarci intotdeauna. Nu iti ia nimeni gloria, dar nici nu poti sa traiesti cu ea. Am facut si eu greselile mele, dar prefer sa tac, imi merge bine", a spus Hagi. El nu a exclus posibilitatea de a fi demis, dar nu doreste sa plece de la Steaua: "Nu exclud ca cineva sa ma dea afara, dar eu nu plec. In doua luni au fost multe schimbari administrative si tehnice, nu este usor sa confirmi, le-am multumit jucatorilor ca mi-au dat o mana de ajutor. Ei nu m-au salvat, de salvat nu ma salveaza nimeni, pentru ca muncesc. Niciodata nu s-a pus problema sa plec, sunt in locul si momentul potrivit, la echipa potrivita".

Testul norocului
Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, e de parere ca antrenorul Gheorghe Hagi "si-a dat testul norocului" cu BATE Borisov. "Hagi si-a dat testul norocului, inseamna ca este norocos si cu asta basta. Daca Dumnezeu nu vrea, nu poti sa faci nimic. A aratat ca Dumnezeu este cu el", a spus Becali. Oficialul stelist a marturisit, de asemenea, ca inainte de meci i-a chemat la el pe jucatorii Zaharia, Neaga, Nicolae Dica si Nicolita, carora le-a dat ulei sfintit de la Muntele Athos, spunandu-le ca unii dintre ei vor da gol in meciul cu BATE Borisov. "Inainte de meci i-am chemat pe Zaharia, pe Neaga, pe Dica si Nicolita, si le-am spus: Unul din voi patru veti da gol! si asta s-a intamplat. Portarul Zapata si-a meritat banii, a fost impresionat. M-a surprins putin BATE, a fost o echipa puternica. Au avut cateva ocazii, dar nu sa ne sperie", a precizat finantatorul stelist.
Gigi Becali a declarat, din nou, ca doreste sa renunte la o parte din jucatori, pentru a forma o echipa a "vitezistilor": "Il dau pe Dica, dar ii fac loc lui Neaga. Veti vedea o Stea a vitezistilor, vreau sa speculez materia prima pe care o da aceasta tara. Jucatorii Surdu, Bicflavi si Badea formeaza nucleul care nu poate sa plece de la Steaua".
La finalul meciului cu BATE Borisov, cand pe stadion se auzea imnul Ligii Campionilor, Gigi Becali a deschis o sticla de sampanie la loja si a stropit spectatorii, precum si pe observatorul partidei. Jucatorii pregatiti de Hagi au facut si ei turul de onoare si s-au stropit cu sampanie.

FARA BECALI

Jucatorii echipei Steaua, impreuna cu antrenorul Gheorghe Hagi, dar fara Gigi Becali, au sarbatorit, miercuri seara, calificarea in grupele Ligii Campionilor la un restaurant din Parcul Herastrau. Toti jucatorii stelisti au mers sa ia masa la restaurant impreuna cu Hagi, cu presedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argaseala, si cu managerul sportiv Adrian Ilie. La intalnire a participat si Mirel Radoi, ultimul jucator sosit fiind Valentin Badea, care este, de asemenea, accidentat. Pe geamul de la intrarea in restaurant era un afisat un mesaj cu textul: "Rezervat, intrare doar cu bilete de Liga Campionilor".

INDISPONIBIL

Radoi va lipsi intre trei si cinci luni
Antrenorul Gheorghe Hagi a anuntat ca jucatorul Mirel Radoi va fi indisponibil intre trei si cinci luni, in urma accidentarii suferite la genunchiul stang. "Pacat de Radoi, a fost la lotul national si mi-a venit accidentat. L-am pierdut pentru trei, patru, cinci luni, este o pierdere mare", a spus Hagi. Mirel Radoi nu a evoluat in meciul cu BATE, el urmand a pleca in aceasta saptamana la o clinica din Bologna, pentru a efectua o artroscopie in vederea remedierii problemelor aparute in urma leziunii meniscului extern de la genunchiul stang, suferita la meciul Romania-Turcia.

SUPORTERI

In minutul 85 al partidei din Ghencea, galeria bielorusa a aprins torte si a aruncat cu petarde, una explodand in apropierea galeriei steliste si creand un fum negru, innecacios. Fanii Stelei au ripostat cu diverse obiecte si au fortat gardul despartitor, dar au intervenit jandarmii si situatia s-a calmat. Suporterii stelisti au fost rugati de la statia de amplificare sa-si pastreze calmul si sa nu creeze incidente. Suporterii oaspetilor au aprins si artificii, doua dintre acestea ajungand in teren.

SARBATOARE

Aproximativ 1.500 de suporteri stelisti au sarbatorit, miercuri noapte, in Piata Universitatii calificarea echipei lor in grupele Ligii Campionilor. Suporterii stelisti au scandat impotriva rivalilor de la Dinamo si Rapid, cea mai folosita scandare fiind "Liga Campionilor interzisa cainilor". Aproape de ora 0.00 si-a facut aparitia un taraf, care a inceput sa cante, spre bucuria celor prezenti, care au incins o hora ad-hoc.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Sophia Loren, actrița considerată o legendă a cinematografiei mondiale, împlinește 90 de ani

Actrița legendară Sophia Loren va celebra vineri seară, la Roma, împlinirea vârstei de 90 de ani, într-o petrecere privată organizată într-un hotel de lux...

YouTube introduce reclame inclusiv pe ecranele de pauză, stârnind critici din partea utilizatorilor

YouTube a adăugat un nou format de publicitate, afișând reclame atunci când utilizatorii pun pauză videoclipurilor. Decizia Google a atras deja critici, fiind considerată...

Guvernul dă undă verde noilor reglementări pentru emitenții de instrumente financiare

Noul cadru legislativ oferă protecție și încredere investitorilor și facilitează accesul la capital pentru companii Proiectul a fost elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară și...
Ultima oră
Pe aceeași temă