14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialA treia ediţie a festivalului berii germane Blu Oktoberfest în Bucureşti

A treia ediţie a festivalului berii germane Blu Oktoberfest în Bucureşti

Pentru al treilea an consecutiv la Bucureşti va avea loc festivalul berii, gastronomiei şi tradiţiilor germane: Blu Oktoberfest.

Timp de 6 zile, în perioada 19-24 septembrie, la mese lungi de lemn, amplasate în corturi tradiţionale alb-albastru, vor fi servite specialităţi bavareze şi bere germană, asezonate cu acordurile vesele ale muzicii bavareze interpretate de formaţia Tiroler Alpenkavaliere.

Special pentru acest eveniment au fost importaţi din Germania 3600 litri de bere Hofbräu, berea originală servită în cadrul Oktoberfest de la Műnchen. Conform tradiţiei, berea servită la Oktoberfest este special brasată pentru acest eveniment, fiind mai tare şi mai acidulată decât cea obişnuită, ceea ce produce şi „gulerul” de spumă atât de apreciat. Berea se serveşte în halbe de un litru, numite „masskruge”. Berea va fi servită de fete îmbrăcate în tradiţionala rochie „Dirndl”, purtată cu cămaşă albă şi şorţ colorat.

Meniul-bufet bavarez poartă semnătura lui Bernd Kirsch, un german autentic, Executive Chef la hotelul Radisson Blu. Peste 4000 de cârnaţi tradiţionali şi 1600 de kg de carne sunt folosite la prepararea a 35 de specialităţi tradiţionale bavareze, printre care Bratwurst, Land Jäger, Pfaelzer Spiesbraten, Schweine Haxen, Knödeln, Spaetzle, Sauerkraut, Bretzel şi specialităţi de pâine germană. Nu vor lipsi deserturile tradiţionale, cum ar fi deliciosul ştrudel de mere cu sos de vanilie şi turta dulce. Meniul costă 99 de lei şi include bufet deschis bavarez.

Festivalul Blu Oktoberfest este organizat de hotelul Radisson Blu. Radisson Blu Bucureşti a fost ales în 2011 Hotelul Anului în România şi Hotelul Anului la nivel mondial, în cadrul renumitului grup hotelier american, Carlson. Radisson Blu din Bucureşti este singurul hotel de cinci stele din România inclus în Expedia Insiders’ SelectTM List 2011, lista exclusivistă a celor mai bune hoteluri din lume recomandate de cea mai mare agenţie de turism online, Expedia. De asemenea, Radisson Blu din Bucureşti ocupă primul loc între hotelurile de cinci stele evaluate în topul popularităţii hotelurilor din Bucureşti, alcătuit de Tripadvisor.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă