5.7 C
București
sâmbătă, 11 ianuarie 2025
AcasăSpecialA început GOANA după locurile de PARCARE. Cât COSTĂ un loc

A început GOANA după locurile de PARCARE. Cât COSTĂ un loc

UPDATE. Şoferii din sectorul 2 ai Capitalei sunt singurii care îşi pot achita taxa pentru închirierea unui loc de parcare online, prin  intermediul POS-urilor, iar cei plecaţi din Bucureşti îşi pot achita contribuţia prin mandat poştal, au spus reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 pentru România Liberă. 

Taxa pentru închirierea unui loc de parcare în sectorul 1 nu va fi încasată până nu se reglementează nivelul taxelor şi impozitelor de către Consiliul Primăriei Generale, au anunţat marţi reprezentanţii Primăriei Sectorului 1, într-un comunicat remis redacţiei România Liberă.

Bucureştenii din sectorul 1 îşi pot depune în continuare cererile pentru reînnoirea contractelor de închiriere a locurilor de parcare la sediul Administraţiei Domeniului Public Sector 1, s-a mai precizat în comunicat. 


Din 8 ianuarie, bucureştenii din sectorul 1 trebuie să plătească 76,56 lei pentru un  loc de parcare valabil anul în curs, până pe 31 martie 2013. Dacă, până la această dată, ei nu achită cuantumul taxei, Administraţia Domeniului Public poate atribui locul de parcare oricărei persoane interesate,  anunţă Primăria de sector într-un comunicat remis redacţiei România Liberă.

Ca să închiriaţi un loc de parcare în sectorul 1, trebuie să vă prezentaţi la sediul Administraţiei Domeniului Public din B-dul Poligrafiei nr.4 şi să aveţi următoarele acte:  cerere de închiriere, copie după actul de identitate, copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului pe care îl deţineţi şi planul topografic de situaţie scara 1:1500 cu amplasamentul locului de parcare solicitat, potrivit comunicatului Primăriei Sectorului 1.

În sectoarele 2 şi 3, cetăţenii nu sunt obligaţi să se prezinte pentru înnoirea contractelor, ci numai să îşi achite taxa de închiriere.

Şoferii din sectorul 2 pot achita taxa pentru închirierea unui loc de parcare online, prin oricare din cele 67 de oficii poştale din Capitală, indiferent de sectorul în care se află aceste oficii, prin intermediul POS-urilor deschise la sediile Direcţiei Venituri Buget Local Sector 2 (Bd. Gării Obor, nr. 10, 14), la sediul Primăriei de sector (Str. Chiristigiilor nr. 11-13) şi în noua Piaţă Obor (la sediul DVBL deschis la etajul 1 al pieţei), au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 pentru România Liberă.

Şoferii care au user şi parolă obţinute pe bază de cerere de la Direcţia Venituri Buget Local sector 2 mai pot plăti online, iar cei care nu sunt în Bucureşti în această perioadă vor putea plăti prin mandat poştal.

De asemenea, reprezentanţii primăriei au spus că Niculai Onţanu nu a majorat taxele aferente rezervării locurilor de parcare, acestea fiind la valoarea celor din anul 2012. Taxele variază în funcţie de zonă, între 37 lei şi 76 lei. ( Zona A – 76,65 lei/an, zona B – 58,40 lei/an,
zona C – 47,45 lei/an, zona D- 37,34 lei/an).

Şoferii din sectorul 3 trebuie să scoată din buzunar, în funcţie de zona în care locuiesc, între 48 şi 77 lei (zona A – 77 de lei/an, zona B – 58 de lei/an, zona C – 48 de lei/an şi D-48 de lei/an), au precizat, pentru România Liberă, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3. 

În sectorul 4, plata taxei pentru închierea unui loc de parcare a început din 3 ianuarie. Înainte de reînnoirea contractului de închiriere, trebuie să achitaţi o taxă, care diferă în funcţie de zona unde locuiţi, la sediul Direcţiei Generale de Taxe şi Impozite Locale, arată Biroul de Presă al Primăriei Sectorului 4, în răspunsul remis României Libere. 

Sediile Direcţiilor unde puteţi să achitaţi cuantumul taxei sunt: str. Niţu Vasile nr. 50 -54 (program de lucru cu publicul în zilele de luni, între orele 8.30 – 18.30 şi marţi, joi, vineri între orele 8.30 – 16.30), şos. Olteniţei nr. 37 – 39 (programul de lucru cu publicul fiind în zilele de luni, marţi, miercuri, vineri între orele 8.30 – 16.30, iar joi, în intervalul 8.30 – 18.30), Calea Şerban Vodă (programul de lucru fiind de luni, marţi, joi, vineri, între orele 8.30 – 16.30 şi miercuri, de la 8.30 la 18.30).

Astfel, pentru ZONA A (Splaiul Unirii, Bulevardul Libertăţii, Dimitrie Cantemir, Mărăşeşti, Gheorghe Şincai, Tineretului, Văcăreşti, Şerban Vodă, Olteniţei, între Eroii Revoluţiei şi Piaţa Sudului), tariful este de 0, 21 lei m² / zi, adică 76,65 lei/ an. Pentru ZONA B (Şura Mare, Giurgiului, Drumul Găzarului, Luică, Constantin Brâncoveanu, Turnu Măgurele, Obregia, Emil Racoviţă, Niţu Vasile, Şoseaua Berceni, Olteniţei, între Piaţa Sudului şi Ion Iriceanu), tariful este de 0, 16 lei m²/zi, adică 58,4 lei /an. Pentru ZONA C (Împăratul Traian, Mincă Dumitru, Melineşti, Bocaccio, Crişul Alb, Târgul Frumos şi Ghimpaţi ), tariful este de 0, 13 lei m²/zi, adică 47,45 lei /an, a explicat, pentru România Liberă, şefa Biroului de Presă, Cristina Popa.

Şoferii din sectorul 6 al Capitalei trebuie să achite taxa pentru închirierea unui loc de parcare  integral, până la 31 martie sau în două rate egale, până la 30 septembrie. Taxa se achitǎ la unitǎţile Serviciul Public de Finante Publice Locale Sector 6, au precizat, pentru România liberă, reprezentanţii Primăriei Sectorului 6.

Ca şi în sectorul 4, cuantumul taxei variază în funcţie de zonă. Astfel, în zona A (spre exemplu, zona cartierului ANL „Constantintin Brâncuşi”), tariful este de 77 lei/an; pentru zona B (cartierul Drumul Taberei) tariful este de 58 de lei, iar pentru zona C (spre exemplu, zona cartierului Militari), tariful este de 47 de lei, au mai spus reprezentanţii primăriei.

În cazul în care vă pierdeţi locul de parcare pentru neplata la timp a taxei de închiriere, puteţi face o nouă cerere la administraţia locală, pentru închirierea unui alt loc de parcare. De asemenea, dacă, până pe 31 martie, vă reînnoiţi contractul de închiriere a locului de parcare, nu vă pierdeţi locul avut înainte.

Locurile de parcare din Capitală, în statistici

Sectorul 1: 8.000 locuri de parcare de reşedinţă, la care se adaugă cele 100.000 locuri create prin introducerea sensurilor unice pe străzile secundare

Sectorul 2: 152.000 de locuri de parcare diferenţiate pe următoarele categorii:84.000 de locuri de parcare fără plată, 40.000 de locuri de parcare fără plată pe toate străzile din sectorul 2, acolo unde nu este interzisă staţionarea, 23.000 de locuri cu plată în parcările de reşedinţă şi 5.000 de locuri de parcare cu plată ale Primăriei Municipiului Bucureşti.

Sectorul 3: 50.855 locuri de parcare

Sectorul 6: 35.540 locuri de parcare

Ştire în curs de actualizare

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă