14.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialA câştigat duelul pentru Europa

A câştigat duelul pentru Europa

Constănţencele au învins Dunărea Brăila şi este favorită la calificarea în sezonul viitor al competiţiilor continentale.

După opt partide fără înfrângere, dar care nu au putut-o ridica mai sus de locul 7 formaţia de handbal feminin CS Tomis Constanţa a reuşit să învingă Dunărea Brăila şi să urce în clasament. Este adevărat că echipa de pe litoral a făcut un salt de un singur loc şi nu se află încă pe un loc ce îi permite calificarea în cupele europene, dar în ultima etapă are un meci uşor şi rezultatele directe o pot propulsa pe o poziţie superioară.

Partida care a dus-o pe Tomis mai aproape de Europa s-a disputat în Sala Sporturilor din Constanţa. Fetele antrenate de Ion Crăciun s-au autodepăşit şi s-au impus în faţa rivalei din sud-est Dunărea Brăila cu scorul de 29-27.

Paradoxal, pentru a se califica în cupele europene, CS Tomis are nevoie de ajutorul echipei pe care a eliminat-o din cursa pentru Europa, Dunărea. În ultima etapă, programată miercurea viitoare, Tomis joacă pe terenul ultimei clasate, CSM Ştiinţa Bacău, şi cele două puncte sunt ca şi câştigate. Acestea nu vor fi însă suficiente pentru a urca un loc în clasament. Echipa de pe litoral are nevoie de un succes al celor de la Dunărea Brăila în faţa celor de la HCM Roman pentru a putea urca pe locul 5.

Cel mai important a fost însă succesul în faţa celor de la Brăila, un succes despre care tehnicianul Ion Crăciun a spus: „A fost o victorie cât se poate de frumoasă, rezultatul de care avea nevoie echipa noastră pentru a scăpa de blestemul locului 7. De opt partide eram neînvinşi şi tot nu reuşeam să urcăm în clasament”.

„Este minunat, este un vis devenit realitate. Suntem aproape de a ne îndeplini obiectivul şi de a culege roadele muncii noastre. Ne pare un pic rău pentru startul de campionat mai puţin reuşit şi care iată, acum ne face să avem emoţii”, a spus şi Loredana Mateescu. 

 

9 meciuri fără înfrângere

CS Tomis a ajuns la a noua partidă fără înfrângere, doar două dintre acestea încheindu-se cu rezultate de egalitate. Această serie a şters practic impresia proastă lăsată în turul campionatului, când Tomis a fost chiar la un pas de retrogradare. Cum ultima partidă se anunţă una facilă, putem spune deja că echipa de pe litoral a încheiat sezonul cu o serie de 10 jocuri fără înfrângere.

32 de puncte are CS Tomis, la fel ca echipele de pe locurile 4 şi 5, HCM Roman şi, respectiv, HC Zalău.

Cele mai citite

Simona Halep s-a întors cu o victorie importantă după 4 luni de pauză. Pe ce loc urcă în clasamentul WTA

Simona Halep (33 de ani, #1130 WTA) a reușit să câștige primul său meci după o lungă perioadă de inactivitate, învingând-o pe Arina Rodionova...

Cetățean ucrainean salvat din munți. A trecut granița în România

Un cetățean ucrainean în vârstă de 38 de ani, care a traversat granița României prin Munții Maramureșului, a fost salvat în noaptea de marți...

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...
Ultima oră
Pe aceeași temă