21.1 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecial12 români arestaţi la Londra pentru că nu aveau acte

12 români arestaţi la Londra pentru că nu aveau acte

12 români, inclusiv o femeie au fost arestaţi la Londra, pentru că nu aveau acte. Ei vor fi expulzaţi în România şi nu se vor mai putea întoarce timp de un an în Marea Britanie. 

Citeşte şi: Primii români în Marea Britanie: “Nu am venit să fur”

Românii voiau să profite de îngrijirile medicale gratuite, potrivit B1TV.

Citeşte şi: Români de la Cambridge denunţă retorica lui Cameron faţă de imigranţi

Incidentul vine după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii. Românii vor primi bilete gratuite spre România

Potrivit publicaţiei The Daily Express, citată de Mediafax, agenţi din cadrul Agenţiei britanice pentru control la frontieră au arestat aproximativ 12 români care aveau cu ei saci plini cu haine şi obiecte personale. După ce au fost percheziţionaţi, amprentaţi, fotografiaţi şi înregistraţi de oficiali din cadrul Agenţiei, membrii grupului au fost obligaţi să mărşăluiască spre un loc de unde urmau să fie luaţi cu dube aparţinând Ministerului de Interne.

“Acest lucru face parte din activitatea noastră obişnuită pe care o desfăşurăm în întreaga ţară zilnic. Atunci când cei care nu au permisiunea să se afle în Marea Britanie refuză să se întoarcă acasă în mod voluntar, vom acţiona pentru a-i îndepărta”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Potrivit publicaţiei, în grup se afla o femeie care a declarat că a venit în Marea Britanie pentru a urma un tratament gratuit într-un spital. Înainte să fie condusă, Daniela, îmbrăcată în negru şi având asupra ei o pungă de plastic plină cu medicamente şi documente de la Sistemul Naţional britanic de Sănătate (NHS), a declarat că a “venit pentru spital” şi că suferă de “astmă şi angină pectorală”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă