24.1 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecial1 aprilie, "Ziua Politicianului"

1 aprilie, „Ziua Politicianului”

»  La Galati a fost deschisa a 3-a editie a expozitiei de materiale electorale, prin care jurnalistii galateni sarbatoresc "Ziua Politicianului".
»  Gogoasa este simbolul evenimentului si, conform traditiei, vizitatorii, politicieni sau alegatori, au fost intampinati de organizatori cu gogosi.

Politicienii au fost sarbatoriti la Galati, unde Societatea Jurnalistilor "Dunarea de Jos" a organizat a 3-a editie a expozitiei de materiale electorale "1 Aprilie – Ziua Politicianului". Expozitia este o retrospectiva a materialelor utilizate in campaniile celor 14 scrutinuri din perioada 1992-2008. Prin proiectul "1 Aprilie – Ziua Politicianului", jurnalistii vor sa ofere, in special politicienilor si celor interesati de marketingul electoral), un instrument de analiza a evolutiei calitatii materialelor electorale dar si sa le ofere alegatorilor prilejul de a reflecta asupra promisiunilor facute de politicieni. Premiza, ca in general se exagereaza, este recunoscuta si de politicieni, asa ca vizitatorii, politicieni sau alegatori, sunt intampinati de organizatori cu gogosi, devenite un simbol al evenimentului.

 

In expozitie sunt prezentate si ciudatenii, cum ar fi cel mai mic afis, cu dimensiuni de 6/4 cm, "Campania telenovela" sau "Campania fotbal", dar si materiale din campania Partidului Conservator din Marea Britanie, pentru o comparare a campaniilor de la noi cu cele din tarile occidentale. In acest an, au fost introduse doua noi sectiuni. Prima este un fotoreportaj despre afisajul materialelor electorale la campaniile din 2008. Pot fi vazute afise ale PC instalate sistematic prin copaci, bannere ale PSD cu sloganuri de genul "Votati Lenuta, Harnic si competent!", gafe ale politicienilor PNL si PDL, dar si afisul deputatului PSD Viorel stefan, cu cel mai "promitator" slogan: "Sunt activ si vigilent, eu nu dorm in parlament!"

 

Alta sectiune este dedicata "Averilor de criza", prin care jurnalistii isi propun o monitorizare a declaratiilor de avere ale principalilor politicieni, in care au aparut gramezi de bijuterii si teancuri de tablouri. Printre cei care au participat la vernisaj s-a aflat si prefectul Galatiului, Claudiu Branzan, care si-a amintit cu nostalgie de unele dintre materialele din expozitie pe care le-a elaborat pe vremea cand era purtator de cuvant al PSD, presedintele PNTCD Galati, Marian Popa, deputatul PSD Florin Paslaru, dar si presedintele Patronatului IMM-urilor galatene, Marian Filimon, care i-a indemnat pe toti oamenii de afaceri sa viziteze retrospectiva promisiunilor electorale. Dana Potorac, administrator al unei societati care se ocupa cu consultanta de imagine, a remarcat ca a scazut cantitatea de materiale de campanie negativa, iar presedintele Otelului, Marius Stan, consilier municipal PNL, care se considera.

Cele mai citite

Charles Michel despre acțiunile Israelului: A se apăra nu înseamnă totuşi o pedeapsă colectivă

"Israelul are dreptul să existe" şi "să se apere", "a se apăra nu înseamnă totuşi (a aplica) o pedeapsă colectivă", a subliniat marţi preşedintele...

Charles Michel despre acțiunile Israelului: A se apăra nu înseamnă totuşi o pedeapsă colectivă

"Israelul are dreptul să existe" şi "să se apere", "a se apăra nu înseamnă totuşi (a aplica) o pedeapsă colectivă", a subliniat marţi preşedintele...

Cum să transformi o zi ploioasă într-o aventură distractivă pentru cei mici

O zi ploioasă poate părea la prima vedere un obstacol în calea distracției pentru cei mici. Însă, cu puțină imaginație și câteva pregătiri simple,...
Ultima oră
Pe aceeași temă