17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăGDPRUn sfert din europeni au fumat canabis măcar o dată în viaţă

Un sfert din europeni au fumat canabis măcar o dată în viaţă

Aproape un sfert dintre europenii adulţi au fumat canabis  cel puţin o dată în viaţă , în timp ce unul din 15 a făcut-o chiar în ultimul an, arată studiul”Situaţia drogurilor în Europa”  realizat de Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie.

Rezultatele studiului se referă la populaţia adultă a Europei, adică cetăţenii cu vârste între 15 şi 64 de ani şi se bazează pe date luate din sondaje realizate între anii 2004 şi 2008. Conform studiului, cel puţin 75,5 milioane de europeni adulţi au consumat măcar o dată în viaţă canabis . Iar aproximativ 23 de milioane de europeni adulţi au făcut-o în ultimul an. În ultima lună , 12,5 milioane de europeni au consumat canabis, relevă sondajul.

Din studiu reiese că aproximativ 14 milioane de europeni adulţi, reprezentând 4,1 la sută din numărul total al locuitorilor de pe continent, au consumat măcar o dată în viaţă cocaină. Patru milioane de europeni au făcut-o în ultimul an, iar jumătate dintre aceştia în ultima lună, susţin realizătorii studiului.

Ecstasy a fost consumat măcar o dată pe parcursul vieţii de aproximativ 11 milioane, reprezentând 3,3 la sută din numărul total al europenilor adulţi. Aproximativ 2,5 milioane au făcut-o în ultimul an.

Amfetaminele au ajuns măcar o dată în viaţă la aproximativ 12 milioane, reprezentând 3,7 la sută din europenii adulţi. Aproximativ două milioane dintre aceştia au luat amfetamine în ultimul an.

Autorii studiului nu au putut estima numărul consumatorilor de opiacee, categoria de droguri obţinute din opium în care se încadrează şi heroina. Ei estimează însă că în Europa există un număr cuprins între 1,2 şi 1,5 milioane de europeni care sunt “consumatori problematici”.

Decesele induse de droguri au reprezentat 4 la sută din numărul total al deceselor în rândul europenilor cu vârste între 15 şi 39 de ani, se mai arată în studiul citat

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă