Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO Cum arată mâna unui chirurg, după 12 ore de operații, într-o sală în care temperatura trece de 30 de grade

Un chirurg de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara a postat, pe Facebook, o fotografie cu mâna sa dreaptă, după ce a făcut operații de la 10 dimineața la 22.00, într-o sală în care temperatura depășește 30 de grade.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 16.09.2017 - 18:18

Un chirurg de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara a postat, pe Facebook, o fotografie cu mâna sa dreaptă, după ce a făcut operații de la 10 dimineața la 22.00, într-o sală în care temperatura depășește 30 de grade.

 Medicul Horia Feier a declarat,  sâmbătă, pentru Mediafax, că în blocul operator, sistemul de climatizare s-a defectat.

„Noi avem o climă din 1996, de când s-a înfiinţat Institutul, o climă care a fost foarte bună, dovadă că a şi rezistat aproape 20 de ani. Încă de vara trecută, ea începea să nu mai aibă capacitatea de a răci. Vara aceasta, fiind o vară lungă, s-a defectat de tot. În sală este cald, mai ales după-amiaza când se încing pereţii, sunt 29 de grade în aer şi sub lampa scialitică sunt 32-33 de grade. Noi avem două rânduri de halate, mască, bască, două rânduri de mănuşi şi sub halate cine ştie câte grade sunt. Mâna mea arată ca murată după atâtea ore în sala de operaţii, timp în care am rezolvat trei cazuri”, a spus doctorul Feier.

Medicul a mai precizat că problema este cunoscută de conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare, iar o firmă care realizează reparaţiile a emis un deviz de lucrări.

„Firma care a instalat clima a venit şi a făcut un deviz de materiale necesare şi de cheltuieli. Am înţeles că ar fi în jur de 26.000 de euro devizul de reparaţii. Domnul manager a spus că a înaintat devizul Ministerului Sănătăţii şi de atunci nu mai ştim nimic”, a mai spus chirurgul.

Întrebat care este temperatura optimă la care se pot realiza intervenţii chirurgicale, medicul Horia Feier a spus că „în mod normal, operaţiile se fac la 18 grade, până la maxim 23 de grade”.

 

Citește totul despre:

Comentarii