Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Geoană: Proiect de lege privind reintroducerea practicii în producţie pentru elevi şi studenţi

reşedintele Senatului, Mircea Geoană, susţine că un grup de parlamentari lucrează, la ora actuală, la un proiect de lege privind reintroducerea practicii în producţie pentru elevi şi studenţi astfel încât aceştia, ...

Share

Raluca Toma 0 comentarii

30.09.2011 - 20:18

reşedintele Senatului, Mircea Geoană, susţine că un grup de parlamentari lucrează, la ora actuală, la un proiect de lege privind reintroducerea practicii în producţie pentru elevi şi studenţi astfel încât aceştia, odată cu absolvirea şcolii, să fie pregătiţi pentru a intra direct în câmpul muncii.

Prezent, vineri, la Vaslui, la un simpozion pe teme de agricultură, Mircea Geoană a afirmat că reintroducerea stagiaturii în producţie va fi atât în avantajul absolvenţilor, care vor ieşi instruiţi de pe băncile şcolii, cât şi al angajatorilor, care nu vor mai fi nevoiţi să cheltuiască bani cu pregătirea profesională.

"Lucrăm la un proiect de lege privind stagiatura sau practica în producţie, cum se numea pe vremuri. Este foarte important pentru un tânăr care este în liceu sau la facultate să aibă acces în producţie, astfel încât, atunci când ia o diplomă, să fie cu adevărat angajabil pe piaţa muncii. Totodată, firma care-l angajează nu se va mai chinui un an sau doi cu el, să piardă timp şi să cheltuiască şi bani, pentru a-l califica la locul de muncă. Acum nu trebuie făcută această practică în şcoală ca pe vremuri, când ne lua pe toţi cu biciul şi ne ducea la cules de struguri sau la scos cartofi din pământ. Trebuie o viziune modernă, nouă, în care şi firma să primească o înlesnire fiscală din partea statului pentru că şi ea este interesată să aibă forţă de muncă mai bine pregătită profesional. În final, câştigă toată lumea: şi statul, şi angajatul şi firma", a declarat Mircea Geoană, citat de Mediafax.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a participat, vineri, la Vaslui, la o întâlnire cu autorităţile locale şi fermieri din judeţ pe teme de agricultură, în cadrul adunării Comitetului Naţional pentru Dezvoltare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...