17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialVIDEO O maimuță a fugit de la Grădina Zoologică din Piatra Neamț....

VIDEO O maimuță a fugit de la Grădina Zoologică din Piatra Neamț. Autoritățile, în alertă

Primarul Dragoş Chitic a declarat pentru Agerpres că maimuţa a reuşit să fugă din neglijenţa angajaţilor, în timp ce încercau să o transfere dintr-un ţarc în altul.

“Am discutat cu administratorul grădinii zoologice şi mi-a spus că avea doi macaci şi a mai achiziţionat doi de la Suceava. Astăzi erau programate pentru control, după ce au stat în carantină. În momentul transferului, una dintre ele a scăpat şi s-a urcat pe o casă vecină”, a precizat Chitic.

Edilul a adăugat că proprietarii casei pe care s-a refugiat maimuţa au sunat la 112, iar la faţa locului au venit mai multe echipaje ale ISU şi Jandarmeriei. Cu timpul s-au adunat şi mulţi curioşi, iar agitaţia a speriat şi mai tare maimuţa.

Primarul Dragoş Chitic a precizat că urmează ca la faţa locului să vină şi un medic veterinar care are armă pentru tranchilizare şi permis în acest sens. “Nu e chiar simplu de prins o maimuţă, am înţeles că la Târgu Mureş a durat trei săptămâni să prindă o maimuţă evadată. Maimuţa de la Piatra-Neamţ care a evadat nu este un pericol pentru oameni. Situaţia poate fi amuzantă la prima vedere, dar o tratăm cu toată seriozitatea”, a spus el.

Potrivit lui Chitic, luni va fi analizat contractul pe care îl are Primăria cu firma care a câştigat licitaţia privind administrarea grădinii zoologice şi vor fi luate măsurile care se impun.

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă