Foto: Arhivă

Vacanța elevilor va fi prelungită pentru a include Paștele Ortodox și Paștele Catolic

Vacanța elevilor va fi prelungită în anul 2021 pentru a include Paștele Ortodox și Paștele Catolic, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

23.03.2021 - 16:29

Vacanța de primăvară a elevilor va fi prelungită, în anul 2021, pentru a include Paștele Ortodox și Paștele Catolic, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Un alt avantaj adus de această decizie de prelungire a vacanței va fi reducerea mobilității într-o perioadă în care România este tot mai afectată de pandemie, a explicat ministrul.

"Observând evoluţia epidemiologică din ce în ce mai gravă, corelată cu starea sistemului sanitar, luăm în considerare, şi vom anunţa acest lucru, extinderea perioadei vacanţei de primăvară în aşa fel încât avantajele să fie următoarele: să includă şi sărbătorile pascale catolice şi sărbătorile pascale ortodoxe; să permită o micşorare a mobilităţii pe perioada lunii aprilie, care se anunţă ca fiind cea mai dificilă; să permită organizarea examenului de Bacalaureat la aceleaşi date chiar dacă vom fi nevoiţi, ca anul trecut, să echivalăm competenţele şi să organizăm proba de competenţe digitale după Bacalaureat", a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Comentarii