Foto: Timișoara Online

Universitatea Bucureşti are 900 de locuri libere subvenționate. Pot fi cedate studenților cu taxă

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat, luni, după o întâlnire cu studenţii, că Universitatea din Bucureşti are 900 de locuri bugetate nerepartizate, informează Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.04.2018 - 21:03

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a susținut că aceste locuri ar putea fi oferite celor care sunt la studii cu taxă. Reprezentanţii studenţilor s-au arătat surprinşi de aceste informații.

"Peste 900 de locuri bugetate nu sunt utilizate de către Universitatea Bucureşti, deşi are suficient de mulţi studenţi cu taxă care le-ar putea utiliza. Aceste locuri au fost disponibilizate în urma abandonului şcolar, exmatriculării, ele sunt însumate din toţi cei trei ani, cele mai multe din anul trei.Totuşi, trebuie să remarcăm că lipsa unor proceduri interne în favoarea studentului face ca la UB să avem situaţia în care peste 900 de studenţi cu taxă nu ocupă locurile bugetate alocate. Universitatea Bucureşti nu le foloseşte. Nici nu încasează bani de la buget pentru acestea, nici nu le dă studenţilor de la taxă. Nu este o situaţie din acest an, ci şi din anii trecuţi, este un deficit bugetar destul de important", a declarat ministrul Educaţiei, Valentin Popa.

În acest context, ministrul Educaţiei a explicat că universităţile care nu repartizează aceste locuri pierd bani mai mulţi de la stat decât ar primi de la studenţii care plătesc taxă.

Acesta a precizat că aceeaşi situaţie se regăseşte şi la studiile de master, unde sunt disponibile aproape 700 de locuri bugetate, peste 600 dintre ele fiind la anul doi.

Comentarii