6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSocialUn nou accident în Pasajul Unirii

LIVE UPDATE Un nou accident în Pasajul Unirii

UPDATE, ora 12:06: Șoferul autospecialei blocate în Pasajul Unirii a primit amenzi în valoare totală de aproape 3.000 de lei.

Polițiștii au ridicat plăcuțele de înmatriculare ale autospecialei.

Vehiculul mai poate ridicat doar cu o platformă.

UPDATE, ora 11:37: Polițiștii au reușit să scoată autospeciala din pasaj, după aproximativ 40 de minute.

A fost nevoie ca roțile autospecialei să fie desumflate, pentru ca aceasta să poată fi deplasată.

Polițiștii bănuiesc că autospeciala a fost modificată și astfel înplțimea acesteia ar fi mai mare decât cea prevăzută în cartea mașinii.

Șoferul camionului a fost amendat cu suma de 600 de lei.

O autoutilitară a rămas blocată în Pasajul Unirii, anunţă Brigada de Poliîie Rutieră a Capitalei.

”Pasajul Unirii, sensul dinspre Bd. Marăsesti către Piaţa Universităţii,  o autoutilitară a rămas blocată în interiorul pasajului. La faţa locului au fost direcţionaţi poliţişti rutieri, pentru asigurarea măsurilor de fluenţă”, au transmis poliţiştii.

În acest moment, traficul rutier este restricţionat pe banda I de circulaţie.

De asemenea, se desfăşoară  activităţi în vederea scoaterii autoutilitarei din Pasajul Unirii.

Incidentul are loc la mai puţin de trei săptămâni după ce, în 23 decembrie 2022, un autocar cu turişti greci a lovit bara de presemnalizare de la intrarea în pasaj, o persoană decedând. Iniţial, peste 20 de persoane au fost transportate la spital. Ulterior, unii dintre cei aflaţi în autocar au anunţat că se vor adresa instanţei.

Pasajul Unirii a fost redeschis la începutul lui septembrie 2022, după o investiţie de 12 milioane de euro, de către Primăria Sectorului 4, după ce Primăria Capitalei a susținut că nu deține fondurile necesare.

”Pasajul rutier Unirii, cu o lungime de aproximativ 900 de metri, a devenit cel mai sigur tunel rutier, din punct de vedere al infrastructurii din România, dar şi cel mai tehnologizat din ţară”, anunţa la acel moment Primăria Sectorului 4.

La câteva zile de la inaugurare, un şofer turc a fost amendat de poliţişti după ce a vrut să intre cu TIR-ul în Pasajul Unirii, fără a respecta limita de înălţime, şi a rupt poarta metalică montată înainte de intrarea în pasaj.

În 21 septembrie, un camion a rămas blocat în Pasajul Unirii după ce şoferul a ignorat limitatorul de înălţime şi a forţat trecerea prin tunel, astfel că plafonul a fost deteriorat. Pagubele vor fi stabilite de o comisie şi urmează să îi fie imputate şoferului, anunţa atunci Primăria Sectorului 4, care preciza şi că, de la redeschiderea pasajului, cinci vehicule de mari dimensiuni au rămas blocate, fie în poarta gabaritică, fie în tunelul rutier.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă