Un copil în vârstă de 16 ani a fost accidentat, joi, de o autospecială a Poliției, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul Cătălina Păduraru, a declarat că victima ar fi încercat să traverseze strada în fugă.
„La data de 17 februarie a.c, în jurul orei 14,20, o autospecială de poliţie condusă de un bărbat de 41 de ani, în timp ce se deplasa pe direcţia de mers strada Constantin Ene către strada Mioriţei, din municipiul Bacău, ajungând la trecerea pentru pietoni semnalizată cu indicator şi marcaj rutier a acroşat un pieton, de 16 ani, din comuna Racova, care s-a angajat în traversarea străzii în fugă. Din impact a rezultat rănirea uşoară a pietonului care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.
După acest incident, atât pietonul, un copil de 16 ani accidentat de o mașină a Poliției, cât și șoferul au fost testați cu alcooltestul
Atât pietonul cât şi conducătorul auto au fost testaţi alcoolscopic, rezultatul fiind negativ, a mai precizat sursa citată.
Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Cel mai mediatizat caz din rândul polițiștilor, din ultima vreme, a fost accidentul rutier produs în Sectorul 1, în ianuarie 2022. El a fost comis de un agent care conducea o mașină de poliție. Două fete au fost lovite în timp ce traversau strada pe zebră. Una dintre fete, Raisa, a murit în accident. Cealaltă fată, grav rănită, este acum internată în spital.
„Regret enorm această tragedie care a şocat o ţară întreagă şi, dincolo de funcţia ministerială, sunt tatăl unei fetiţe de vârstă apropiată cu Raisa, iar sentimentul pe care îl simt este unul cutremurător”, a spus ministrul Bode, conform agerpres.ro.
Angajările din sursă externă ar compensa lipsa de personal
Agentul aflat la volan lucrează la Secția 5 Poliție. În momentul accidentului, el era în timpul serviciului. Nu este clar dacă agentul mergea sau se întorcea de la vreo misiune. Totuși, ideea că ar fi avut o misiune urgentă, care să justifice încălcarea regulilor de circulație, a fost respinsă de procurorul care conduce ancheta. Autorul accidentului era angajat în Poliția Română din anul 2017, din sursă externă. Cu alte cuvinte, el n-a absolvit, anterior, Școala de agenți de poliție. Această cale de angajare este legală dar aduce riscul unor polițiști mai slab instruiți.
Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!