Sursă: politiadefrontiera.ro

Un cetăţean turc şi o româncă, cercetaţi după ce şi-au ascuns copilul la graniță

Un cetăţean turc şi o româncă sunt cercetaţi după ce şi-au ascuns copilul sub o pătură, ca să-l treacă ilegal frontiera. Actele de călătorie ale copilului de 7 ani expiraseră, cei trei fiind depistaţi de către poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.05.2018 - 12:53

”Deoarece avea documentul de călătorie expirat pentru copilul lor în vârstă de 7 ani, părinţii  au încercat să-l treacă ilegal graniţa, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ascunzându-l sub o pătură pe bancheta din spate a autoturismului”, au anunţat, luni, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Este vorba despre un cetăţean turc şi o româncă ce călătoreau într-un autoturism marca BMW, înmatriculat în Elveţia.

În cadrul cercetărilor, cei doi au declarat că minorul este copilul lor, are 7 ani şi doreau să ajungă cu el în Elveţia. Cei doi părinţi au recurs la această metodă deoarece, paşaportul românesc prezentat la control era expirat şi nu i-au obţinut un alt document de călătorie valabil.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale care se impun.

Comentarii