22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSocialSocietatePNRR permite creșterea pensiilor cu 25 la sută, susține fostul premier Cîțu

PNRR permite creșterea pensiilor cu 25 la sută, susține fostul premier Cîțu

Florin Cîțu, fost premier și fost președinte PNL, susține că actualul PNRR permite creșterea pensiilor cu 25 la sută.

Cîțu afirmă că o asemenea majorare a pensiilor ar fi posibilă în anul 2023.

“În PNRR există spațiu pentru a crește pensiile sustenabil cu 25% in 2023. Tot anul (2022 – n.n.) PSD a urlat că vrea să renegocieze PNRR pentru că nu poate să crească pensiile. Astăzi PSD spune că vrea să crească pensiile DOAR cu 10%. 10% < 25%! Concluzia: PNRR a fost negociat bine, în interesul românilor, iar PSD îi MINTE pe români cum respiră”, afirmă fostul premier Cîțu.

Mesajul acestuia a fost postat în dimineața zilei de 17 octombrie 2022.

Între Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, președintele PSD, au fost dispute dure încă din perioada în care Cîțu era premier iar PSD era în Opoziție. În acea perioadă, PSD cerea mărirea pensiilor iar PNL răspundea că statul nu are bani. PNRR a fost negociat de guvernul PNL – USR – UDMR. Ulterior, guvernul Cîțu a căzut. Cîțu și-a pierdut funcția de premier dar a devenit președinte al Senatului. În final, Florin Cîțu a pierdut și conducerea Senatului și pe cea a PNL.

Creșterea pensiilor ar putea fi între 15 și 25 la sută

La începutul anului 2022, senatoarea Anca Dragu (USR) declara că pensiile pot crește cu 15 la sută. Această creștere ar fi posibilă fără renegocierea PNRR, preciza Anca Dragu. În privința unei renegocieri a PNRR, doar unii lideri PSD au sugerat această idee.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...
Ultima oră
Pe aceeași temă