1.3 C
București
joi, 1 decembrie 2022
AcasăSocialSocietatePandemia a determinat limitarea prețului chiriilor în România

Pandemia a determinat limitarea prețului chiriilor în România

Pandemia a determinat limitarea prețului chiriilor în România, anunță un comunicat de presă difuzat marți, 12 octombrie 2021.

Noul val al pandemiei a determinat o stagnare a prețurilor pe piața închirierilor, precizează comunicatul RE/MAX Romania. În prezent, pentru un apartament cu două camere, prețurile la închiriere variază între 300 și 600 de euro în București. Chiriile sunt între 300 și 550 de euro în Cluj și între 250 si 450 de euro în Timișoara. Prețurile variază în functie de zonă, de finisaje și de suprafață.

 „Condițiile incerte din piață ne împiedică să facem predicții pentru viitor, însă principalul factor de schimbare a tendințelor, cu impact direct asupra pieței chiriilor în orașele mari, este reprezentat de evoluția pandemiei și a măsurilor restrictive impuse de autorități”, a declarat Iulian Berghian, Director Executiv RE/MAX România.

Pandemia a determinat limitarea prețului chiriilor

În anul 2020, funcționarea școlilor în online a cauzat scăderea cererii pentru chirii rezidențiale, mai ales în principalele orașe universitare.

Cele mai mari schimbări s-au remarcat, însă, pe piața clădirilor de birouri, unde angajatorii, datorită necesității implementării sistemului work from home, au renunțat la spațiile de birouri. De asemenea, unii angajatori au renegociat chiriile obținând scăderea acestora.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

CCR: Mesaj de 1 decembrie prin care îndeamnă la dezvoltarea și modernizarea societății românești

Preşedintele Curţii Constituţionale(CCR), Marian Enache, a transmis, joi, un mesaj de 1 Decembrie, arătând că Ziua Naţională a României înseamnă nu doar unitatea întregului...
00:01:27

Stoltenberg avertizează împotriva dependenței de China

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi (1 noiembrie) că încă mai crede în beneficiile comerțului liber, dar avertizează asupra consecințelor de...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 281: Moscova pregătește noi atacuri, în timpul unei pauze de la rachete

Armata rusă ia o "pauză de la rachete" după atacurile grele din ultimele săptămâni, afirmă forţele armate ucrainene, adăugând că Moscova foloseşte acest răgaz...
Ultima oră
Pe aceeași temă