Simularea Bac, prezență mică

Aproximativ 70% dintre potențialii candidați la examenul de Bacalaureat s-au prezentat la prima probă a simulării, din acest an, cu circa 20% mai puțini față de media de înainte de pandemie.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

24.03.2021 - 00:27

Potrivit declarațiilor recente ale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în total, din clasele a XII-a și elevii care urmează ruta de după învățământul profesional, puteau participa la simularea eamenului național de Bcalaureat 147.056 de liceeni.

La simularea probei scrise la Limba și literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea 2021, au fost prezenți 112.153 de elevi.

Acest lucru înseamnă o prezență de aproximativ 70%.

Secretarul de stat pe învățământ preuniversitar din Ministerul Educației, Sorin Ion, a declarat, pentru cotidianul național “România liberă”, că, în contextul pandemic actual, procentul este mulțumitor.

“De obicei, aveam o prezență de aproximativ 90% la simulări, dar, având în vedere contextual pandemic, putem spune că procentul este mulțumitor. Am avut elevi care nu au putut susține simularea pentru că fie rudele lor, fie ei, au fost infectați cu noul coronavirus”, ne-a explicat secretarul de stat.

De menționat că anul trecut simulările examenelor naționale nu au mai avut loc.

 

Candidați eliminați

La proba de Limba și literatura română nu au putut participa elevii din 78 de unități de învățământ liceal aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul localității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori, reprezentând aproximativ 5% din numărul total de unități, precizează Ministerul Educației, într-un comunicat de presă remis cotidianului național “România liberă”.

Au fost eliminați 5 candidați din cauza unor tentative de fraudă.

“Conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, au fost aprobate 76 de solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale (la domiciliu, cu prelungirea timpului de lucru, cu asigurarea unui interpret mimico-gestual)”, se precizează în comunicatul ministerului de resort.

Potrivit ultimelor date raportate de Ministerul Educației, în perioada 15-22 martie 2021, în unitățile de învățământ preuniversitar, situația epidemiologică este următoarea:

    Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +211 (medie 26 cazuri/zi);

    Număr personal confirmat Covid-19: +279 (medie 35 cazuri/zi);

    Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +304.

“Se constată o ușoară creștere a numărului mediu zilnic de infectări în cazul elevilor și un trend descrescător al cazurilor în rândul personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară (8-15 martie):

    Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +181 (medie 22 cazuri/zi)

    Personal confirmat Covid-19: +321 (medie 40 cazuri/zi)

    Clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +216”, mai arată sursa citată.

Comentarii