Școli închise pentru lucrări

Deși aproapedouă semestre școlare școlile nu au avut elevi și profesorii, multe școli rămân închise pentru lucări de renovare, chiar și în Capitală existând aceeași problemă.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Actualizat: 17.02.2021 - 00:19

Primăria Municipiului București (PMB) a publicat o listă incompletă a unităților de învățământ preuniversitar în care nu se pot desfășura din cauza lucrărilor de renovare.

Potrivit informațiilor “România liberă”, mai multe unități de învățământ preuniversitar, decât cele enumerate de municipalitatea bucureșteană, nu permit accesul tuturor elevilor la cursurile față în față.

De exemplu, Școala nr 124 din Sectorul 5 nu funcționează din cauza unui incendiu care a distrus acoperișul unității, în luna mai a anului 2018.

Școala 141 nu funcționează pentru că este în construcție.

Clădirea a fost dărâmată de fost edil al Sectorului 5, Daniel Florea, care promitea că va fi reconstruită într-un an.

Au trecut patru ani, dar școala nu e gata nici la roșu.

Elevii Școlii 141 sunt transportați cu autobuzul la unitate de învățământ preuniversitar din sector.

Școala 280 a avut probleme și la începutul anului.

Acum, autoritățile locale au realizat că nu au izolator și personal medical și conducerea unității a vrut să lase copiii cu învățământ online pentru două săptămâni.

Pentru că părinții s-au revoltat, au decis să deschidă de pe o zi pe alta, prima zi de mers fizic la școală fiind joia trecută.

 

Lista primăriei

Cursurile se desfăşoară online în şapte unităţi de învăţământ din Capitală, din motive de infrastructură, potrivit unei hotărâri a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) adoptate în şedinţa de luni.

CMBSU a actualizat lista instituţiilor de învăţământ care desfăşoară de luni cursurile online faţă de hotărârea sa din 5 februarie. Se menţin pe listă Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" şi Şcoala Gimnazială nr. 124, care sunt în această situaţie din 8 februarie, fiind introduse alte cinci unităţi, anume Şcolile gimnaziale nr. 59, "Sfinţii Constantin şi Elena", "Adrian Păunescu", nr. 197 şi "Sf. Andrei". CMBSU a decis că Liceul Tehnologic de Metrologie "Traian Vuia", Grădiniţa nr. 185 şi Grădiniţa nr. 35 vor face cursuri conform scenariului 2, întrucât din comunicarea făcută de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti rezultă faptul că au încetat motivele care impuneau desfăşurarea cursurilor în sistem online. Scenariul 2 presupune revenirea în bănci a preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie.
În hotărârea anterioară a CMBSU din 5 februarie cele trei unităţi erau pe lista celor cu activităţi didactice online, motivele ţinând de infrastructură în cazul Liceului "Traian Vuia" şi de probleme la agentul termic şi apă referitor la Grădiniţele nr. 185 şi nr. 35.

Comentarii