Scandal la Oradea: Municipalitatea vrea să interzică coroanele funerare din plastic

Comercializarea coroanelor funerare din plastic şi a celor cu inserţii de sârmă în pieţe, precum şi depunerea acestora în Cimitirul Municipal sunt interzise începând de la 1 iunie la Oradea, scrie ebihoreanul.ro.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

01.06.2021 - 19:30

Publicația relatează că restricţii similare încep să fie aplicate şi în alte localităţi din jur. 

La rândul lor, comercianții și-au manifestat nemulțumirea spunând că aveau stocuri și că le sunt afectate afacerile. Ei spun că vor să dea în judecată Administraţia Domeniului Public.

„Din 1 iunie vom interzice comercializarea coroanelor din plastic şi a celor cu inserţii de sârmă în pieţe. La fel, voi da dispoziţie să se interzică intrarea în Cimitirul Municipal cu ele", a anunţat directorul Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica, potrivit ebihoreanul.ro.

Şeful ADP a luat decizia după ce a descoperit că aranjamentele din plastic nu pot fi reciclate fiindcă nu sunt ştanţate cu tipul materialului, iar cele din flori naturale cu inserţie din sârmă nu pot fi făcute compost fiindcă metalul blochează maşinile de tocat. Depunerea lor la groapa de gunoi ca deşeuri nereciclabile ar provoca ADP o cheltuială de 60.000 lei lunar, considerată enormă.

Ameninţaţi cu falimentul, principalii 14 producători din ţară s-au unit, în premieră, în jurul unei case de avocatură din Cluj, care să le apere interesele şi să pregătească un proces împotriva ADP.

Comentarii