12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialS-a terminat anul școlar

S-a terminat anul școlar

Încheierea situațiilor elevilor înainte de ultima zi a anului școlar a fost posibilă în urma deciziilor luate de conducerile celor mai multe școli și licee.

Direcțiunile unităților de învățământ preuniversitar au luat decizia ca situația școlară a elevilor să fie încheiată până la data de 16 iunie, invocând o adresă a Ministerului Educației, care avea ca scop asigurarea siguranței în centrele examinare.

Conducerile școlilor au decis ca elevii să continue cursurile, până la data de 25 iunie, zi stabilită de calendarul publicat de Ministerul Educației pentru încheierea anului școlar în curs.

Elevii nu vor mai putea fi notați însă, deoarece situațiile școlare sunt deja închise, astfel încât chiar și prezența la cursurile online devine opțională.

 

Adresa ministerului

Adresa Ministerului Educației prevede organizarea cursurilor online pentru unitățile de învățământ ce vor constitui centre de examinare, dar nu prevede încheierea situației școlare.

“Consiliul de Administrație al unităților de învățământ desemnate centre de examen vor decide, raportat la infrastructura unității de învățământ, la numărul de formațiuni de studio școlarizate și la situația epidemiologică, modalitatea de organizare și desfășurare a procesului instructiv-educativ al celorlalte formațiuni de studiu (not. red. – cu excepția claselor terminale de ciclu de învățământ, a VIII-a, a XII-a și a XIII-a). În situația în care se decide organizarea acestui proces cu prezența fizică a elevilor, programul cursurilor va fi stabilit după finalizarea zilnică a comisiei de examen din unitatea de învățământ. În cazul unităților de învățământ desemnate centre zonale de evaluare procesul instructiv-educativ se va organiza exclusiv online. Excepție fac unitățile de învățământ în care activitatea de evaluare a lucrărilor se poate desfășura într-un copr de clădire diferit de cele în care se desfășoară cursuri cu prezență fizică”, se menționează în adresa Ministerului Educației transmisă inspectoratelor școlare din teritoriu și direcțiunilor unităților de învățământ preuniversitar.

Conform structurii anului școlar 2020 – 2021 publicată de Ministerul Educației, cursurile ar fi trebuit încheiate pe data de 25 iunie a.c..

Vacanța de vară este programată să înceapă pe 26 iunie 2020, iar ministrul Educației a stabilit déjà că anul școlar 2021 – 2020 va debuta în data de 13 septembrie a.c..

“În momentul în care vorbim, s-au înscris 132.630 de elevi pentru Evaluarea Naţională, 90% din totalul celor 147.660 de elevi de clasa a opta”, declarat, recent, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă