10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialProtest contra redeschiderii minei de la Roșia Montană. Iohannis e chemat să-l...

Protest contra redeschiderii minei de la Roșia Montană. Iohannis e chemat să-l oprească pe Cîțu

Activiști de la mai multe organizații de mediu au organizat, duminică seară, la București, un protest intitulat “Ieșim în stradă pentru Roșia Montană”.

Acțiunea a fost inițiată de Comunitatea Declic, împreună cu organizațiile Uniți Salvăm, Rosia Montana în UNESCO World Heritage, Funky Citizens, Mining Watch România, Prietenii Roșiei Montane, Corupția Ucide și Evoluție în instituție.

Acțiunea de protest a avut loc duminică, 11 iulie, începând cu ora 19, în fața intrării spre Palatul Cotroceni. La protest a fost adusă statuia unui elefant auriu, “ca președintele să vadă elefantul din încăpere, care a devenit Roșia Montană”, precizează un comunicat de presă al organizațiilor de mediu.

“În acest fel, societatea civilă cere public președintelui Klaus Iohannis să își exercite rolul de mediator și să solicite premierului să renunțe la inițiativa de a retrage dosarul Roșia Montană din procedura de includere în patrimoniul UNESCO”, subliniază activiștii de mediu.

Aceștia îl acuză pe șeful Guvernului, Florin Cîțu, că dorește redeschiderea minei de aur, chiar dacă o asemenea inițiativă ar afecta vestigiile istorice și ar aduce grave riscuri de poluare la Roșia Montană.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă