17 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Protest contra redeschiderii minei de la Roșia Montană. Iohannis e chemat să-l oprească pe Cîțu

Activiști de la mai multe organizații de mediu au organizat, duminică seară, la București, un protest intitulat „Ieșim în stradă pentru Roșia Montană”.

Acțiunea a fost inițiată de Comunitatea Declic, împreună cu organizațiile Uniți Salvăm, Rosia Montana în UNESCO World Heritage, Funky Citizens, Mining Watch România, Prietenii Roșiei Montane, Corupția Ucide și Evoluție în instituție.

Acțiunea de protest a avut loc duminică, 11 iulie, începând cu ora 19, în fața intrării spre Palatul Cotroceni. La protest a fost adusă statuia unui elefant auriu, „ca președintele să vadă elefantul din încăpere, care a devenit Roșia Montană”, precizează un comunicat de presă al organizațiilor de mediu.

„În acest fel, societatea civilă cere public președintelui Klaus Iohannis să își exercite rolul de mediator și să solicite premierului să renunțe la inițiativa de a retrage dosarul Roșia Montană din procedura de includere în patrimoniul UNESCO”, subliniază activiștii de mediu.

Aceștia îl acuză pe șeful Guvernului, Florin Cîțu, că dorește redeschiderea minei de aur, chiar dacă o asemenea inițiativă ar afecta vestigiile istorice și ar aduce grave riscuri de poluare la Roșia Montană.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă