4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialProgramele examenelor naționale, prezentate online

Programele examenelor naționale, prezentate online

Aceasta, în perspectiva examenului ce va fi susținut, în anul 2021, de elevii clasei a VIII-a.

Noua programă a fost aprobată prin ordinul de ministru nr. 3.472/10.03.2020, informează MEC, printr-un comunicat de presă remis „România liberă”.

În cadrul primei întâlniri din această serie, ce a avut loc ieri, au fost prezentate noutățile programei de examen de Limba și literatura română.

De asemenea, complementar acestor sesiuni, vor fi organizate în următoarea perioadă și întâlniri online cu specialiștii din Ministerul Educației și Cercetării, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și din Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”. Aceștia vor răspunde întrebărilor privind competența lingvistică și conținuturile ce vizează elementele de construcție a comunicării (de limbă și comunicare).

„Sesiunile online vor avea durata de aproximativ o oră și vor fi transmise live, de la ora 15:00, pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook ale Ministerului Educației și Cercetării”, se menționează în comunicatul MEC.

Ulterior, și programa de examen pentru disciplina Matematică va face obiectul aceluiași tip de abordare și prezentare.

„Obiectivul urmărit de minister și partenerii săi în acest demers este acela de pregătire a cadrelor didactice și a elevilor pentru Evaluarea Națională, examen pe care absolvenții clasei a VIII-a îl vor susține în anul 2021”, mai menționează ministerul de resort.

 

Calendarul Evaluării Naționale

Calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2020 – 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial, în luna septembrie.

Este pentru prima dată în istoria recentă când Evaluarea Națională este programată la finalul lunii iunie, după probele scrise de la Bacalaureat.

Acesta este cuprins în ordinul MEC privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale în anul şcolar 2020 – 2021.

Potrivit ordinului, în perioada 7 – 11 iunie 2021 are loc înscrierea la examen.

De pe 22 iunie 2021 încep probele scrise, rezultatele finale urmând a se face publice pe 4 iulie 2021:

– 22 iunie 2021 – proba de Limba şi literatura română;

– 24 iunie 2021 – proba la Matematică;

– 25 iunie 2021 – proba de Limba şi literatura maternă;

– 29 iunie 2021 (până la ora 14,00) – afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor;

– 29 iunie 2021 (orele 16,00 – 19,00) – 30 iunie 2021 (orele 8,00 – 12,00) – depunerea contestaţiilor;

– 30 iunie – 4 iulie 2021 – soluţionarea contestaţiilor;

– 4 iulie 2021 – afişarea rezultatelor finale.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă