19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSocialParlamentul discută proiectul de eliminare a pensiilor speciale

Parlamentul discută proiectul de eliminare a pensiilor speciale

Parlamentul României începe, marți, discutarea proiectului de lege pentru eliminarea pensiilor speciale.

Potrivit declarațiilor ministrului Muncii, Raluca Turcan, pensia specială medie în România depășește 7000 de lei, în condițiile în care o pensie obișnuită are o valoare medie lunară de 1500 de lei.

Oficialii actualei Coaliții de guvernare au anunțat că primele pensii speciale care pot fi eliminate vor fi cele ale parlamentarilor, întrucât o asemenea modificare financiară nu intră în contradicție cu nicio decizie a Curții Constituționale a României (CCR). Pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este însă nevoie de o decizie a Parlamentului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Florin Piersic, în pericol. Actorul suferă de septicemie, o infecție generalizată în corp

Potrivit declarațiilor managerului Institutului Inimii din Cluj-Napoca, Florin Crișan, actorul în vârstă de 88 de ani Florin Piersic se confruntă cu o infecție generalizată,...

Analiză: Investițiile străine directe în Europa scad pentru prima dată de la pandemie

Investițiile străine directe (ISD) în Europa au scăzut în 2023 cu 4% față de 2022 și cu 11% comparativ cu nivelul înregistrat în 2019,...
Ultima oră
Pe aceeași temă