17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialOrașul Țăndărei ar putea ieși din carantină

Orașul Țăndărei ar putea ieși din carantină

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a aprobat cu unanimitate de voturi ridicarea stării de carantină în orașul Țăndărei.
Orașul Țăndărei ar putea să iasă din carantină dacă decizia luată la nivelul județului Ialomița va fi aprobată de autoritățile centrale. Dorința locuitorilor de a putea ieși din localitate poate fi îndeplinită doar dacă propunerea din Ialomița va fi acceptată de DSU, organism condus de Raed Arafat.

Centrul Județean de Coordonare și Intervenție Ialomița a ajuns la concluzia că nu se mai impune păstrarea stării de carantină a orașului Țăndărei.

Poliția, Jandarmeria, Direcția de Sănătate Publică, ISU și Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Slobozia au anunțat că nu mai este necesară carantina.

Tonița Manea, prefect al județului Ialomița, a explicat pentru www.infoialomita.ro cum s-a ajuns la această propunere: „S-a aprobat în unanimitate de voturi și am transmis Departamentului pentru Situații de Urgență. Nu cred că va rămâne la nivel de propunere pentru că la nivel epidemiologic lucrurile sunt clare, nu au mai fost cazuri de coronavirus.”

În aceste zile a fost obținută și derogarea necesară fermierulor din Ţăndărei pentru a se întoarce la lucrările agricole. Vestea a fost anunțată, conform agrointel.ro, de către fermierul Cătălin Niculae, unul dintre fermierii care, de la începutul lunii aprilie, a rămas blocat în Țăndărei.

”Stop hârtii! De mâine, la MUNCĂ! Agricultorii din Țăndărei au obținut derogare de la dispozițiile Ordonanței Militare 7/2020, derogări prin care se permite intrarea/ieșirea în localitatea carantinată. Comitetul Judetean a înțeles situația și a dispus în consecință. Pentru cei care și-au sacrificat din timpul lor să ne asculte, mulțumiri! Recunoștință tuturor celor care au ajutat in multe și diferite feluri ca drepturile la munca și la liberă circulatie să fie respectate. Fără suportul multora dintre voi, poate ca nu ne făceam înțeleși . Efortul fiecăruia a contat. Şi nu în ultimul rând, cred ca fără sprijinul presei, problema aceasta o discutam doar între noi, în Țăndărei”, a anunțat fermierul Cătălin Niculae.

Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă