Foto: ANIF

O agenție de stat a dat afară 18 angajați care cumulau pensia cu salariul

O filială a Agenției Naționale pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a desfăcut contractele de muncă pentru 18 angajați care cumulau pensia cu salariul.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.05.2021 - 13:43

Filiala din județul Galați a Agenției Naționale pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a desfăcut contractele de muncă pentru 18 angajați care cumulau pensia cu salariul.

"S-a constatat că un număr de 18 salariați erau beneficiari de pensie pentru limita de varsta. Aceștia nu au informat conducerea ANIF ca sunt beneficiarii dreptului de pensie, desi legislația actuală prevede că obligația cu privire la acest lucru revine salariatului. În urma celor constatate, Filiala Teritorială Galați a emis deciziile de încetare a contractelor individuale de muncă, iar Agenția Națională de Imbunătățiri Funciare va dispune măsurile legale care se impun", a anunțat ANIF printr-un mesaj postat pe Facebook.

Decizia ANIF a fost luată după ce, în luna mai 2021, filiala județeană Galați "a fost supusa unei acțiuni de control din partea ITM Galați, iar în planul de control al ITM a intrat și verificarea salariariatilor cu vârsta apropiata de pensionare".

Comentarii