Ministrul Sorin Cîmpeanu

Ministrul vrea ca prima condiție pentru directorii de școli să fie competența, nu partidul

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că ar dori ca prima condiție pentru numirea unor directori de școli să fie competența, nu partidul din care fac parte.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.04.2021 - 12:04

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că ar dori ca prima condiție pentru numirea unor directori de școli să fie competența, nu partidul politic din care fac parte.

"O obligaţie asumată este aceea de ocupare a postului de director în toate şcolile din România, concursuri care să privilegieze competenţa în detrimentul altor criterii, printre care, sigur că da, şi cel politic", a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la postul de televiziune Digi 24.

Ministrul Educației a spus, miercuri seară, că și-ar dori să fie organizate concursuri pentru numirea de directori de unități școlare "înainte de luna august", adică în timpul vacanței, astfel încât anul școlar 2021 - 2022 să înceapă cu echipe de conducere stabile.

"Dar dacă totuşi situaţia epidemiologică nu ne va permite organizarea acestor concursuri, vom încerca să nu afectăm perioada de vacanţă a elevilor şi a cadrelor didactice organizând aceste concursuri în luna august şi le vom organiza imediat după începerea şcolii. În oricare dintre cele două variante le vom organiza în acest an calendaristic”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Comentarii